DEFEA 2025 ο πρώτος απολογισμός

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Άμυνας, Ασφάλειας και Τεχνολογίας DEFEA 2025 που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος.

Κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα την έκθεση επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Θανάσης Δαβάκης, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας καθώς επίσης και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κύριος Νίκος Ανδρουλάκης, ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ κύριος Δημήτρης Νατσιός, ενώ τις προηγούμενες ημέρες την έκθεση είχε επισκεφθεί ο Πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες κύριος Βασίλης Στίγκας.

Ενισχύστε το militaire.gr ,δείτε γιατί ΕΔΩ

Την μεγάλη απήχηση που είχε η DEFEA 2025 στον χώρο της ελληνικής και διεθνούς αμυντικής βιομηχανίας αναδεικνύουν οι συμφωνίες συνεργασίας που υπογράφηκαν ή ολοκληρώθηκαν κατά τις 3 ημέρες της λειτουργίας της.

[gallery columns="2" size="full" ids="350698,350699,350700,350701,350702,350703,350704,350705,350706,350707,350708"]

Ενδεικτικά, ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται οι παρακάτω:

Η στρατηγικής σημασίας συνεργασία μεταξύ της ελληνικής αεροπορικής βιομηχανίας, της Israel Aerospace Industries (IAI) και της θυγατρικής της ELTA SYSTEMS. Η συνεργασία αφορά στην συμπαραγωγή του αυτόνομου υποβρυχίου συστήματος BlueWhale. Η υπογραφή MOU μεταξύ της NELTEN και της IVECO Defence Vehicles για αποκλειστική συνεργασία για την παροχή στρατιωτικών φορτηγών στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Η υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας του ομίλου EFA με την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Acromove για την ανάπτυξη και παραγωγή ολοκληρωμένων λύσεων επικοινωνίας αξιοποιώντας το λογισμικό τακτικών δεδομένων της SCYTALYS μέλους του ομίλου EFA. Ανακοινώθηκε από τον γαλλικό οίκο NAVAL GROUP, κατασκευαστή των φρεγατών belhara, η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την ελληνική εταιρεία ALTUS για την ενσωμάτωση του συστήματος UAV ATLAS 8 στις ναυτικές πλατφόρμες της. Η εταιρεία ARQUUS ανακοίνωσε ότι η Κύπρος έχει προχωρήσει στην υπογραφή συμβολαίου για 12 τεθωρακισμένα οχήματα Sherpa.

Ενισχύστε το militaire.gr ,δείτε γιατί ΕΔΩ

The post DEFEA 2025 ο πρώτος απολογισμός appeared first on Militaire.gr.

Keywords