Rafale από τη Dassault, μπουφάν για το προσωπικό από …τα Lidl πληρωμένα και από τη τσέπη τους! Η φωτό…

Τις τελευταίες ημέρες ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε με ελικόπτερο Super Puma πολλά από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Έκανε χωρίς ίσως να το ξέρει αυτό που οι κάτοικοι αυτών των νησιών ονομάζουν «η πτήση του Άγιου Super Puma»! Είναι η πτήση κατά την οποία το ελικόπτερο πετά σ΄ αυτά τα νησιά για να παραλάβει τραυματίες και άρρωστους πολίτες! Πολλές φορές και παιδιά. Με τόσα λεφτά πεταμένα εδώ κι εκεί κανείς δεν έχει καταλάβει ,γιατί

δεν έχουν ενισχυθεί οι υποδομές περίθαλψης σ ΄ αυτά τα νησιά την κυριαρχία των οποίων αμφισβητεί ξανά αυτές τις ημέρες η Τουρκία. Θα επανέλθουμε σ΄ αυτά τα ανεξήγητα…

Το έμπειρο μάτι ενός στρατιωτικού όμως εντόπισε μια λεπτομέρεια σε μία από τις δεκάδες φωτογραφίες που έστειλε το επικοινωνιακό επιτελείο του ΥΦΕΘΑ. Είναι μια φωτογραφία στην οποία ο κ.Χαρδαλιάς χαιρετά μια γυναίκα στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Γράφει λοιπόν ο στρατιωτικός που «έπιασε» τη λεπτομέρεια:

« Όταν  κάποιος κοιτάξει καλύτερα την φωτογραφία, θα παρατηρήσει το εξής…

Η συμπαθέστατη  συνάδελφος για να προστατευτεί από το κρύο φοράει ισχυροψύχιο (μπουφάν κατά τον κόσμο) από το LIDL. Ναι, καλά διαβάσατε…..μπουφάν από το LIDL και ούτε αστειεύομαι ούτε κάνω λάθος…καθώς το ίδιο μπουφάν που ανήκει στην σειρά ρούχων για σκι του συγκεκριμένου καταστήματος, βρίσκεται σε ντουλάπα του σπιτιού μου. Δεν φταίει η κοπέλα για την επιλογή της. Κάθε άλλο! Προσπαθεί να προστατευτεί από το κρύο για να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της, και με μόνο 29.99ευρώ κατάφερε να κάνει κάτι το οποίο ούτε η υπηρεσία, ούτε το κράτος κατ’ επέκταση ήταν ικανό να κάνει.

Το ποσό των 60 ευρώ το χρόνο (μέχρι πρότινος ήταν χαμηλότερο) που διατίθεται στα στελέχη μέσω της “κάρτας ιματισμού” δεν φτάνει ούτε για αστείο να καλύψει τις ανάγκες του προσωπικού σε “είδη στολής”. Από την άλλη πλευρά, και να έφτανε, τα προϊόντα που μπορεί να αγοράσει με αυτή την κάρτα ένας ένστολος από τα αντίστοιχα πρατήρια, είναι άθλιας ποιότητας!

Αναγκάζονται λοιπόν τα στελέχη, να στρέφονται στο εμπόριο για να αγοράσουν κάτι “της προκοπής”, με αποτέλεσμα την οικονομική τους αιμορραγία αλλά και την έλλειψη ομοιομορφίας και ομοιοτυπίας. Πού είναι η περίφημη μέριμνα προσωπικού; Που είναι η πρόβλεψη από πλευράς ΕΔ να έχει το προσωπικό σωστό ρουχισμό ούτως ώστε να υπάρχει ομοιομορφία και ο/η φέρων/φέρουσα τον ρουχισμό αυτό να εκτελεί το καθήκον του/της με ασφάλεια; Λύσεις υπάρχουν….και λεφτά υπάρχουν…. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να το πετύχουμε.. Στις ΗΠΑ, όλες οι στολές, υποδήματα, καπέλα, τηρούν κάποιες προδιαγραφές, ανεξάρτητα τον προμηθευτή τους. Military Standards λέγονται….. Εάν το προϊόν δεν φέρει το ταμπελάκι που θα λέει MIL-STD-….. πολύ απλά δεν είναι εγκεκριμένο.»

Καλά λοιπόν τα Rafale, καλές και η Belharra, καλές όλες οι αγορές που αυτή την εποχή υπερδιαφημίζονται από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά μήπως να ασχοληθεί κάποια στιγμή και με τον «πολλαπλασιαστή ισχύος» όπως λέει , το προσωπικό. Όπως έχει δείξει στα 2,5 χρόνια της θητείας της όταν και όπου θέλει είναι πολύ ανοιχτοχέρα. Στο προσωπικό των ΕΔ έχει ένα πρόβλημα…ρευστότητας.

The post Rafale από τη Dassault, μπουφάν για το προσωπικό από …τα Lidl πληρωμένα και από τη τσέπη τους! Η φωτό… appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα