Lada: Το ρωσικό στρατιωιτικό όχημα SARMAT-2 Buggy με dna Niva

To SARMAT-2 Buggy είναι ένα όχημα για τον στρατό της Ρωσίας και βασίζεται στο «αειθαλές» γνωστό σε όλους Lada Niva.

Μετράει περίπου 50 χρόνια το Lada Niva και οι Ρώσοι εξακολουθούν να επενδύουν στο off road μοντέλο. Το Ρωσικό υπουργείο άμυνας παρουσίασε ένα νέο στρατιωτικό όχημα ειδικών αποστολών, ονόματι Sarmat-2, το οποίο βασίζεται εξολοκλήρου στο Lada

Niva και θα χρησιμοποιείται από ομάδες ειδικών αποστολών της Ρωσίας.

SARMAT-2 Buggy με τεχνολογία Lada Niva

Στο SARMAT-2 Buggy οι μηχανικές παρεμβάσεις είναι περιορισμένες σε σχέση με το Lada Niva. H οροφή και οι πόρτες έχουν αφαιρεθεί και το εσωτερικό του οχήματος έχει διαμορφωθεί με τρόπο για να αντέχει σε αντίξοες καιρικές συνθήκες για το τριμελές πλήρωμα. Μπορεί να επιχειρεί σε υψόμετρα έως 3.100 μέτρα και ο σχεδιασμός του επιτρέπει να μεταφέρεται εύκολα από εναέρια μέσα.

Κάτω από το καπό SARMAT-2 Buggy είναι πάλι ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1,7 λίτρων του Lada Niva με 80 άλογα που του επιτρέπει να αναπτύσσει τελική ταχύτητα 130 χλμ ανά ώρα. Η τετρακίνηση με τις κοντές σχέσεις και το κλείδωμα του πίσω διαφορικού φυσικά παραμένουν στον εξοπλισμό.

Η στρατιωτική έκδοση του Lada Niva, που θυμίζει buggy, μπορεί να εξοπλιστεί με πολυβόλα Kord 12,7 χιλιοστών και εκτοξευτές χειροβομβίδων AGS-17.

Όλες οι ειδήσεις

28 Οκτωβρίου 1940: Το «Şeytan asker» στο αλβανικό μέτωπο

Η Ομάδα «κομάντος» που κατέλαβε το Αγαθονήσι το 1940

Τουρκικός «τσαμπουκάς» στο κέντρο του Αιγαίου με την Αθήνα να επιμένει σε «εποικοδομητικές επαφές»!

The post Lada: Το ρωσικό στρατιωιτικό όχημα SARMAT-2 Buggy με dna Niva appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα