Υπογραφές Λιβανού – Χατζημάρκου για Διαχειριστικό Σχέδιο Βόσκησης της Περ. Νότιου Αιγαίου
Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του Διαχειριστικού Σχεδίου Βόσκησης της Περιφέρειας μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού και του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται 1.907,620 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και αφορά έκταση 4239,256 στρεμμάτων στις περιφερειακές ενότητες Ρόδου, Κως, Καρπάθου, Καλύμνου, Σύρου, Άνδρου, Θήρας, Κέας, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου και Τήνου. Σκοπός της σύμβασης είναι η σύνταξη μελετών διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών, οι οποίες θα έχουν ως επιδίωξη την αειφορική αξιοποίησή τους, προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης της κτηνοτροφίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Στόχος υπογραφής της σύμβασης είναι η πλήρης και αντικειμενική απογραφή της φυσιογνωμίας του καθεστώτος χρήσης και του παραγωγικού δυναμικού των βοσκήσιμων γαιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να γίνει ο χωρικός προσδιορισμός, να είναι γνωστή η ακριβής επιφάνειά τους, η αξιόπιστη εκτίμηση της βοσκοϊκανότητάς τους, η λιβαδική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η διαίρεσή τους σε λιβαδικές μονάδες, οι οποίες θα κατανεμηθούν στη συνέχεια στους κτηνοτρόφους, ούτως ώστε να εξατομικευτεί η χρήση τους.
Οι πόροι χρηματοδότησης του έργου προέρχονται από:
α) την είσπραξη των τελών βόσκησης της (κάθε) Περιφέρειας και
β) από πόρους του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.
Η διάρκεια της Σύμβασης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31.12.2021.
Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η δέκατη Περιφέρεια που υπέγραψε Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης. Την αρχή έκανε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ακολούθησε στις 5 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και έξι μέρες μετά, στις 11 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Κρήτης. Τη σκυτάλη πήρε στις 24 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στις 25 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας, την 1η Απριλίου σειρά είχε η Περιφέρεια Ηπείρου, στις 2 Απριλίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στις 16 Απριλίου η Περιφέρεια Β. Αιγαίου και στις 13 Μαΐου η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Ομόλογο Costamare: Ξεκινά στις 19 Μαΐου η περίοδος δημόσιων εγγραφών
- ΠΦΣ: H διάθεση των self tests επιτρέπεται αποκλειστικά από φαρμακεία
- Ο επικεφαλής της Airbnb προβλέπει την «ταξιδιωτική ανάκαμψη του αιώνα»
- Με τα εμβόλια Abdala και Soberana 2 ξεκινάει τους εμβολιασμούς η Κούβα
- «Ανοίγει Πανιά» ο ελληνικός τουρισμός
- Ποιοι επωφελούνται από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
- Ξεκινά η πώληση των εισιτηρίων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021
- Συναγερμός για 15χρονη αγνοούμενη – Μυστήριο με το κινητό της που βρέθηκε πεταμένο
- Θεσσαλονίκη: Ικανοποίηση ξενοδόχων για το άνοιγμα των Ευζώνων
- Οι βιτρίνες του μήνα Μαΐου στο περιοδικό Meat News
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις meatnews
- Τελευταία Νέα meatnews
- Υπογραφές Λιβανού – Χατζημάρκου για Διαχειριστικό Σχέδιο Βόσκησης της Περ. Νότιου Αιγαίου
- Οι προτεραιότητες του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. της ΕΔΟΚ
- Οι βιτρίνες του μήνα Μαΐου στο περιοδικό Meat News
- Καταργείται η υποχρέωση για δήλωση αποθεμάτων αιγοπρόβειου κρέατος
- Από 14/5 οι αιτήσεις για επιδότηση κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης
- Σχέδια Βόσκησης: Προγραμματική σύμβαση και με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης
- Η νέα εθνική στρατηγική στα αγροδιατροφικά, οι 7 προτεραιότητες του ΥΠΑΑΤ και η… gastrodiversity
- Επανεκλογή Γίτσα στη θέση του Προέδρου της ΕΔΟΚ
- Στήριξη 500 εκατ. € στις εταιρείες υπηρεσιών εστίασης
- Σε διαβούλευση οι Ορθές Πρακτικές για κτηνοτροφικά απόβλητα και αζωτούχα λιπάσματα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Ηράκλειο: Υποδέχθηκε η Κρήτη τους πρώτους τουρίστες
- Ταγαράς: Κρίσιμος σύμβουλος οι Πιστοποιημένοι Αξιολογητές Μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων
- Πόσο ανακυκλώνουν οι καταναλωτές στην Ελλάδα
- Κρήτη: Υποδέχθηκε τους πρώτους τουρίστες
- Μπάιντεν: Οι πλήρως εμβολιασμένοι δε χρειάζεται να φορούν μάσκα
- «Ανοίγει Πανιά» ο ελληνικός τουρισμός
- Ιntralot: Συμφωνία με Saga για πώληση της Intralot do Brasil
- 5 tips για να σταματήσετε το συναισθηματικό φαγητό
- Δικηγορικοί Σύλλογοι: Τέσσερα σημεία διαφωνίας για το νέο Οικογενειακό Δίκαιο