Στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ο στόχος της κυβέρνησης

Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) στο Ωδείο Αθηνών χθες, συμμετείχε ως ομιλήτρια η υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου.

Με το θέμα του συνεδρίου να είναι «Οι προκλήσεις των μικρών επιχειρήσεων σε ένα μεταβαλλόμενο

οικονομικό περιβάλλον», η υφυπουργός μίλησε για τη στήριξη της κυβέρνησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία του κράτους για την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις, αλλά και τη μετάβασή τους στη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης: «Γνωρίζουμε ότι η πρόσβαση σε κεφάλαια εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο. Η κυβέρνηση, όπως επεσήμανε και ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δίνει ιδιαίτερο βάρος στην παροχή χρηματοδοτικής στήριξης και στη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων σε πιστώσεις», δήλωσε η κ. Μάνη και συνέχισε: «Ως υπουργείο Ανάπτυξης και ως κυβέρνηση συνολικά, δεσμευόμαστε ότι η στήριξη του εγχώριου επιχειρείν και ειδικά της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, που αποτελεί την "καρδιά" της ελληνικής οικονομίας, με αξιοποίηση εθνικών αλλά και ενωσιακών πόρων, είναι και θα παραμείνει από τις κύριες προτεραιότητές μας».

Η υφυπουργός αναφέρθηκε και στις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία στην οικονομία, αλλά και στον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση αλλά και παρέχοντας όλα εκείνα «τα εργαλεία που απαιτούνται για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων. Είναι εδώ για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, να κάνει ακόμη φιλικότερο, πιο σύγχρονο και ευέλικτο το επιχειρηματικό περιβάλλον. Με σχέδιο, όραμα και την υπόσχεση για δίκαιη ανάπτυξη για όλους».

Keywords
Αναζητήσεις
stirixi-tis-mikromesaias-epicheirimatikotitas-o-stochos-tis-kyvernisis.htm
Τυχαία Θέματα