Σεμινάριο σε κτηνιάτρους ΥΠΑΑΤ και Περιφερειών της Β. Ελλάδας για την Αφρικανική Πανώλη

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ), που διοργάνωσε το Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και είχε ως στόχο την εκπαίδευση μόνιμων και νεοπροσληφθέντων εποχικών (είχαν προσληφθεί με Απόφαση του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη με σκοπό την πρόληψη

της εισόδου της ζωονόσου στη χώρα) κτηνιάτρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των αρμοδίων υπηρεσιών των Περιφερειών Αν. Μακεδονίας–Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτ. Μακεδονίας και Ηπείρου.

Όπως ενημερώνειτο ΥΠΑΑΤ, στο πλαίσιο του σεμιναρίου (το οποίο περιελάμβανε και διαδραστικόεργαστήριο) έγινε μεταξύ άλλων ενημέρωση των κτηνιάτρων για το νόσημα, τηβιοασφάλεια στις χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις, τα συστήματα εκτροφής χοίρων, τηλήψη δειγμάτων από χοίρους για τη διάγνωση του νοσήματος ενώ ακολούθησεεισήγηση για το Σχέδιο ΑντιμετώπισηςΈκτακτης Ανάγκης για την καταπολέμηση του νοσήματος από κτηνιάτρους τηςΔ/νσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σημειώνεταιότι στις 8 Οκτωβρίου 2019 είχε διεξαχθεί από το ίδιο Εργαστήριο και συνεργάτεςαυτού, σεμινάριο για την επίδειξη της διαδικασίας δειγματοληψίας από χοίρουςστην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Το σεμινάριο/διαδραστικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. μετά από σχετική αίτηση της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής ευχαριστεί θερμά το Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη συμβολή του και για την καθημερινή συνεργασία του αναφορικά με την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων» καταλήγει η ανακοίνωση.

The post Σεμινάριο σε κτηνιάτρους ΥΠΑΑΤ και Περιφερειών της Β. Ελλάδας για την Αφρικανική Πανώλη appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα