Πότε θα βγει η Απόφαση για την προέλευση στην ταμειακή μηχανή; – Υπόμνημα ΠΟΚΚ στο ΥΠΑΑΤ

11:40 8/3/2018 - Πηγή: meatnews

Υπόμνημα προς τον υπουργό ΥΠΑΑΤ Βαγγέλη Αποστόλου και τον αν. υπουργό Γιάννη Τσιρώνη απέστειλε χθες Τετάρτη 7 Μαρτίου η Ομοσπονδία των κρεοπωλών, επαναφέροντας ένα θέμα που απασχόλησε έντονα και επί μήνες όλο τον κλάδο. Πρόκειται για την αναγραφή της προέλευσης κρέατος στην ταμειακή μηχανή των σημείων λιανικής πώλησης.

Είναι γνωστό ότι μετά τον σχετικό Ν.4492/2017 («Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις») αναμενόταν Υπουργική Απόφαση που θα όριζε

όλες τις λεπτομέρειες εφαρμογής του νόμου. Επειδή, σύμφωνα με τον ίδιο το νόμο η έναρξη εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου οριζόταν για έξι μήνες από την ημερομηνία της ψήφισής του (δηλαδή η 18η Απριλίου 2018), το ερώτημα που προκύπτει είναι πότε θα βγει επιτέλους μια Απόφαση που θα καθορίζει τις διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες.

Τέτοιου είδους, καθώς και άλλα ερωτήματα απευθύνει η Ομοσπονδία των Κρεοπωλών προς τους δύο υπουργούς, ζητώντας να εκδοθεί επιτέλους η Απόφαση προκειμένου να ξέρει ο καθένας τι θα κάνει, και επιπλέον, στο πλαίσιο της Απόφασης αυτής, να δοθεί παράταση στην εφαρμογή του μέτρου «έως ότου λειτουργήσει το σύστημα “ΑΡΤΕΜΙΣ – Ισοζύγιο” σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας του κρέατος, δηλαδή πρωτογενή παραγωγή, εμπορία–διακίνηση, σφαγεία, τελωνεία, βιομηχανία-βιοτεχνία και λιανική ως και τον τελικό αποδέκτη που είναι ο καταναλωτής, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης διαφάνεια σχετικά με την προέλευση κρέατος και αποφυγή κάθε είδους κρουσμάτων ελληνοποίησης».

Επίσης η ΠΟΚΚ ζητά, εάν με βάση τις πρόνοιες της Υπουργικής Απόφασης που πρέπει να εκδοθεί απαιτείται η αγορά νέας ταμειακής ή/και ζυγιστικής μηχανής μαζί με το ειδικό λογισμικό, «να θεσπιστεί η επιδότηση αγοράς αυτών από την Πολιτεία, ένεκα του ότι με την υπάρχουσα οικονομική δυσπραγία είναι υπερβολικά δύσκολο να εφαρμοστούν τα ανωτέρω».

Δείτε εδώ ολόκληρο το Υπόμνημα που απεστάλη στους Αποστόλου και Τσιρώνη, και το οποίο υπογράφουν ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ Στ. Πέρρος και ο Γεν. Γραμματέας, Σ. Κεσίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα