FAO: Πτώση τιμών στην παγκόσμια αγορά κρέατος

Ο Δείκτης Τιμών Κρέατος του FAO* κατέγραψε κατά μέσο όρο 118,4 μονάδες τον Οκτώβριο, μειωμένα κατά 1,6 μονάδες (1,4%ις εκατό) από τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας την τέταρτη συνεχή μηνιαία πτώση, με τις παγκόσμιες τιμές όλων των τύπων κρέατος να δείχνουν πτώση. Ωστόσο, ο δείκτης παρέμεινε 6,4 μονάδες (5,8%) πάνω από την τιμή του, πριν από ένα χρόνο. Οι διεθνείς τιμές του αιγοπρόβειου κρέατος κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση, καθώς ακολούθησαν τις επιπτώσεις των συναλλαγματικών διακυμάνσεων και την εποχική αύξηση των προμηθειών από την Ωκεανία εν

μέσω μειωμένων εισαγωγών. Οι παγκόσμιες τιμές χοιρινού κρέατος μειώθηκαν σημαντικά, επίσης, λόγω των αδύναμων παγκόσμιων αγορών εισαγωγών σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη εσωτερική ζήτηση σε ορισμένες κορυφαίες χώρες παραγωγής. Εν τω μεταξύ, οι παγκόσμιες τιμές των βοοειδών μειώθηκαν ελαφρά λόγω των υψηλών τρεχουσών προμηθειών και της αυξανόμενης διαθεσιμότητας βοοειδών σφαγής, ιδίως στη Βραζιλία.

Η διεθνής πτωτική τάση των τιμών του κρέατος πουλερικών συνεχίστηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

* Σε αντίθεση με άλλες ομάδες εμπορευμάτων, οι περισσότερες τιμές που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του Δείκτη Τιμών Κρέατος FAO δεν είναι διαθέσιμες όταν υπολογίζεται και δημοσιεύεται ο Δείκτης Τιμών Τροφίμων FAO. Συνεπώς, η αξία του Δείκτη Τιμών Κρέατος για τους πιο πρόσφατους μήνες προκύπτει από ένα μείγμα προβλεπόμενων και παρατηρούμενων τιμών. Αυτό μπορεί, κατά καιρούς, να απαιτήσει σημαντικές αναθεωρήσεις στην τελική τιμή του Δείκτη Τιμών Κρέατος FAO.

Πηγή: FAO.org

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα