Κατάληψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ

Σε τρίωρη συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 1ης Ιουνίου 2020 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με βασικό αίτημα να μην κλείσει η βιομηχανία και τα μεταλλεία.

Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν νωρίς το πρωί έξω από το κτίριο στη Λαμία, κατέλαβαν τις

εισόδους και δεν επέτρεπαν στους υπαλλήλους να περάσουν στο εσωτερικό. Ζητούσαν μάλιστα συνάντηση με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

Λόγω της απουσίας όμως του περιφερειάρχη από τη Λαμία, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλία Σανίδα και συζήτησαν μαζί του το θέμα του εργοστασίου, του επέδωσαν τα ψηφίσματα και αποχώρησαν κατά τις 10:00.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι το εργοστάσιο πηγαίνει ολοταχώς για κλείσιμο μέσω της μείωσης της παραγωγής και της απαξίωσης των παραγωγικών μονάδων. Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι στις 13 του μήνα οργανώνουν δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας και ζητήθηκε η στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, στη Λάρυμνα όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, θα βρεθεί και θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

The post Κατάληψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ appeared first on inthecity.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα