Απεβίωσε ο Ακαδημαϊκός Πάνος Α. Λιγομενίδης

Απεβίωσε την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, ο Ακαδημαϊκός Πάνος Α. Λιγομενίδης.

Οπως ανακοίνωσε η Ακαδημία Αθηνών, η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Κοιμητηρίου Μελισσίων, σήμερα Παρασκευή, 28 Ιουνίου και ώρα 6 μ.μ.

Βιογραφικό σημείωμα του αποβιώσαντος Ακαδημαϊκού

Ο Πάνος Λιγομενίδης

γεννήθηκε στον Πειραιά το 1928.

Σπούδασε στην Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρονική Επιστήμη και την Φυσική στις ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο Stanford, του οποίου είχε αναγορευθεί διδάκτωρ.

Είχε εργασθεί ως ερευνητής στην ΙBM και είχε διατελέσει καθηγητής στα Πανεπιστήμια Stanford, UCLA, Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Μαδρίτης και Maryland, όπου διηύθυνε το ερευνητικό εργαστήριο Cybernetics Research Laboratory.

Είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Caelum Research Corporation και τεχνικός σύμβουλος πολλών εταιρειών και δημοσίων οργανισμών διεθνώς.

Το δημοσιευμένο επιστημονικό του έργο αφορά κυρίως τους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης και την ανάπτυξη και εφαρμογή των Νευρωνικών Δικτύων και των Ψηφιακών Υπολογιστών στην Ιατρική, τις Τηλεπικοινωνίες και την Βιομηχανία.

Είχε τιμηθεί με πληθώρα διακρίσεων, όπως Distinguished Professor of Electrical Engineering, Outstanding Educator of America και Ford Foundation Fellow.

Διηύθυνε το Γραφείον Επιστήμης της Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής στην Ακαδημία Αθηνών, όπου διεξάγονται κυρίως έρευνες ιατρικών εφαρμογών.

Το 2009 διετέλεσε Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.

The post Απεβίωσε ο Ακαδημαϊκός Πάνος Α. Λιγομενίδης appeared first on inthecity.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα