Συνάντηση Κεραμέως – Βαρθολομαίου στο Φανάρι

22:45 14/2/2020 - Πηγή: dogma

Αναφερόμενος στη σημασία που έδειξε διαχρονικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την παιδεία του Γένους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος σημείωσε ότι αυτή «υπήρξε πάντοτε εις το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, τόσον για τα σχολεία και για την νεολαία, την σπουδάζουσα εδώ στο κέντρο, στην βασιλίδα των Πόλεων, όσο και στην ευρυτάτη περιοχή της δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για μεγάλη τιμή να βρίσκεται στο Πατριαρχείο

και χαρακτήρισε,  ξεχωριστή ευκαιρία την συζήτηση με τον Πατριάρχη αλλά και με τους Συνοδικούς μητροπολίτες.

«Είχα μία μοναδική ευκαιρία σήμερα το πρωί, πράγματι, να επισκεφθώ τα σχολεία, το Ζάππειο, το Ζωγράφειο, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Καταπληκτικά κτίρια, καταπληκτική ιστορία, πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς. Και σας διαβεβαιώ ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους επέμενα να επισκεφθώ αυτά τα σχολεία ήταν προκειμένου να περάσω και ένα ξεκάθαρο μήνυμα, Παναγιώτατε, στήριξης  των σχολείων αυτών» ανέφερε.
Δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για τη στήριξη των σχολείων αυτών.

Η υπουργός συνοδευόταν από την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων, Γεώργιο Καλαντζή, και συνεργάτες της από το υπουργείο Παιδείας. Στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, διευθυντής του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

The post Συνάντηση Κεραμέως – Βαρθολομαίου στο Φανάρι appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα