Πειραιώς Σεραφείμ: Η οικογένεια είναι το κύτταρο και του Έθνους και της Εκκλησίας
Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 18 Μαΐου 2025 στις 19:00 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς η εορτή λήξης των συναντήσεων των Κέντρων Στηρίξεως Γάμου και Οικογένειας – Σχολών Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και συγκεκριμένα των Ιερών Ναών Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (Μητροπολιτικός Πειραιώς), Θείας Αναλήψεως (Μητροπολιτικός Δραπετσώνας), Αγίου Ιωάννου Ρέντη (Μητροπολιτικός), Αγίου Νικολάου συμπολιούχου Πειραιώς, Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως, Ζωοδόχου Πηγής Χατζηκυριάκειου, Αγίων Αναργύρων Καραβά, Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, Αγίας Σοφίας Πειραιώς, Αγίου Ελευθερίου Καμινίων, Αγίου Παντελεήμονος Δραπετσώνας, Προφήτου Ηλιού Καστέλλας και Υπαπαντής Ταμπουρίων.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αχελώου κ. Νήφων, βοηθός Επίσκοπος και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ,ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Παναγιώτου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Πρόεδρος των Κέντρων Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τσιμούρης, ο Διευθυντής λειτουργίας των Κέντρων Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Σιγάλας, καθώς και οι Υπεύθυνοι Ιερείς των Κέντρων και οι Υπεύθυνοι Ιερείς Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως. Στην αρχή της εκδήλωσης ο Διευθυντής Λειτουργίας των Κέντρων παρουσίασε έναν απολογισμό της ιεραποστολικής χρονιάς που ολοκληρώθηκε. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από την κα Ολυμπία – Μαρία Ποντίκη, Θεολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλο οικογένειας με θέμα: «Η λειτουργική συζυγία ως ακρογωνιαίος λίθος της γονεϊκότητας και της ψυχοπνευματικής αναγέννησης της κοινωνίας».
Στη συνέχεια της εκδήλωσης η χορωδία του 33ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιώς απέδωσε επίκαιρα τραγούδια. Στο τέλος της εκδήλωσης απεύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε την κα Ολυμπία Ποντίκη για την ομιλία της, προσφέροντάς της μια εικόνα της Αγίας Ειρήνης και ένα μετάλλιο του Ιερού Ναού.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας, επίσης, όλους για την παρουσία τους και την προσφορά τους στα Κέντρα Στηρίξεως Γάμου και Οικογένειας – Σχολές Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και αναφέροντας πως η κα Ποντίκη περιέγραψε με τρόπο εκπληκτικό μέσα από την εισήγηση της, τον ρόλο των Κέντρων Στηρίξεως Γάμου και Οικογένειας – Σχολών Γονέων, επεσήμανε πως είμαστε πραγματικά σε μία δύσκολη εποχή και πως η οικογένεια είναι το κύτταρο και του Έθνους και της Εκκλησίας.
Αναφερόμενος στο δημογραφικό ζήτημα που, όπως σημείωσε, συναρτάται απολύτως με το θέμα της οικογένειας και του γάμου, υπογράμμισε πως εάν θέλουμε να επιβιώσει το Έθνος μας, ο πολιτισμός μας, η πίστις μας πρέπει οπωσδήποτε να ενδυναμωθεί αυτός ο υπέρτατος και ιερός θεσμός του γάμου που είναι «Μυστήριο Μέγα», όπως λέει ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, γιατί, όπως εξήγησε, «πρότυπο του αληθινού γάμου, είναι ο γάμος του Κυρίου με όλους μας. Καλούμαστε να αγαπούμε ο ένας τον άλλον όπως ο Χριστός την Εκκλησία, δηλαδή χωρίς όριο, χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς ίδιο συμφέρον, απροϋποθέτως, γενναιόδωρα, καρδιακά και τότε όλα επιλύονται».
«Σας εύχομαι να έχετε πάντοτε την αγάπη του Θεού μέσα σας. Να την ακτινοβολείτε, να τη διαιωνίζετε και το έργο των Κέντρων Στηρίξεως Γάμου και Οικογένειας – Σχολών Γονέων να είναι πάντοτε ευλογημένο από τον Κύριο μας», είπε ολοκληρώνοντας τη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος.
Στη συνέχεια, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τα παιδιά του 27ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιώς, χόρεψαν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, κλείνοντας με χαρούμενο τρόπο την όλη εκδήλωση.
Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.
The post Πειραιώς Σεραφείμ: Η οικογένεια είναι το κύτταρο και του Έθνους και της Εκκλησίας appeared first on Dogma.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η βόμβα της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε από την Αθήνα με το τρένο
- Μαυρίκιος Μαυρικίου: «Να εύχονται να αρρωστήσει το παιδάκι μου επειδή είπα την άποψή μου για την Αστερομάτα;»
- Σεισμός στη Ζαχάρω Ηλείας
- Σε εξέλιξη φωτιά στο Μαρκόπουλο
- Βρήκαν και προγενέστερα σημάδια στα παιδιά που είχαν καψίματα στα σώματά τους στη Λάρισα - Στον ανακριτή η 32χρονη μητέρα
- Τι σημαίνει η υποβάθμιση του αμερικανικού χρέους και γιατί ο ΟΔΔΗΧ έσπευσε να ακυρώσει έκδοση ομολογιακού χρέους
- Η συγκίνηση της Klavdia με την Μαρίζα Κωχ στην πρώτη της συνέντευξη
- Αιματηρό επεισόδιο στην Ηράκλεια Σερρών - 49χρονος τραυμάτισε στον λαιμό με αιχμηρό αντικείμενο έναν 48χρονο
- O Aλέξανδρος Τσουβέλας συνάντησε τους Ρέτσο-Κωστούλα-Παπακανέλλο και εξέφρασε το φετινό παράπονο κάθε οπαδού του Παναθηναϊκού
- Σέρρες: Αιματηρό επεισόδιο στην Ηράκλεια - Στο νοσοκομείο 48χρονος με τραύμα στο λαιμό
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις dogma
- Τελευταία Νέα dogma
- Πειραιώς Σεραφείμ: Η οικογένεια είναι το κύτταρο και του Έθνους και της Εκκλησίας
- Δέκα χρόνια Ποιμενάρχης της Φωκίδος – Όταν θέλει η Εκκλησία μπορεί (Βίντεο)
- Να περάσει και η σημερινή ημέρα (Βίντεο)
- Η Κυριακή της Σαμαρείτιδος στο Ντάργουιν με τον Αυστραλίας Μακάριο
- Εκδήλωση Λήξεως Συναντήσεων των Κατηχητικών Σχολείων της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος
- Θεμελίωση νέου Ι. Ναού στο Ντάργουιν από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο
- Εορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Ν. Ιωνία
- Σήμερα, 19 Μαΐου, εορτάζει ο Όσιος Κορνήλιος ο Ρώσος, ο νηπτικός ασκητής
- Ποιος ήταν ο Άγιος Πατρίκιος που τιμάται σήμερα στις 19 Μαΐου
- Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Όλες οι εορτές και τα γεγονότα που «σημάδεψαν» την ημέρα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καιρός: Εβδομάδα με καλοκαιρία και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας – Αναλυτική πρόγνωση
- Σέρρες: 49χρονος κάρφωσε αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό ενός οδηγού – Συνελήφθη ο δράστης
- Πολωνία: Προς δεύτερο γύρο οι προεδρικές εκλογές
- Eurovision: Έλεγχο για την τηλεψηφοφορία μετά τους 12 βαθμούς στο Ισραήλ ζητά η ισπανική τηλεόραση
- Έναρξη κατασκευής δύο νέων Σταθμών Αποθήκευσης Ενέργειας (BESS) στη Δυτική Μακεδονία
- Καιρός: Σκαρφαλώνει ο υδράργυρος αυτή την εβδομάδα και φέρνει μαζί αφρικανική σκόνη
- «Το καλό θα νικήσει»
- Λάμπρος Κωνσταντάρας: Μιλάμε με το κανάλι για διάφορα πράγματα, αλλά όλα είναι σενάρια προς το παρόν
- Ενθουσιώδης υποδοχή στη Βιέννη για τον θριαμβευτή της Eurovision 2025
- Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον Α.Θ.Ε