Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: Να βάλουμε στη ζωή μας το Λόγο της Σωτηρίας- Να επέλθει αντί για υποκρισία η μετάνοια

13:57 24/3/2022 - Πηγή: dogma

Ο Ποιμενάρχης Νέας Ιωνίας στο μήνυμά του, μας καλεί να βάλουμε στη ζωή μας «το Λόγο της σωτηρίας πού έβαλε μέσα στην παρθενική μήτρα Της» ώστε να μας αλλάξει τη ζωή και «αντί για αμφιβολία και φόβο να επέλθει η βεβαιότητα και η πίστη. Αντί για μίσος, η αγάπη. Αντί για φανατισμό, ο διάλογος. Αντί για υποκρισία, η μετάνοια».

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμα του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Ο ρόλος της Υπεραγίας Θεοτόκου στο σχέδιο της σωτηρίας ξεκινά με την αποδοχή του μηνύματος του Αρχιστράτηγου Γαβριήλ. Δανείζει

σάρκα και οστά στον Υπερούσιο Λόγο, στον Υιό του Θεού, στον Ιησού Χριστό και φανερώνεται στην ανθρωπότητα ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, αναλαμβάνοντας ολόκληρη την κτίση, προσφέροντας τη θέωση, εξασφαλίζοντας την αγιότητα στον χώρο της Εκκλησίας.

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, αυτό το άγγελμα του Λόγου της σωτηρίας προσφέρει στην Μαριάμ. Την καλεί να δεχθεί τον Λόγο για να σωθεί δι᾽ Αυτής σύμπασα η ανθρωπότητα.

Καιρός, λοιπόν, να ακούσουμε και εμείς οι αμαρτωλοί το άγγελμα της αιωνίου ζωής. Για εμάς σαρκώθηκε και σταυρώθηκε ὁ Χριστός μας. Πάντα και για όσο θα υπάρχει η Εκκλησία αυτό θα διασφαλίζει σε όποιον ελεύθερα γίνεται πλήρες μέλος της.

Έχουμε ανάγκη, αδελφοί μου, από αυτόν τον Λόγο της σωτηρίας. Μάς προσφέρεται μέσα από κάθε μετοχή μας στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Έχουμε ανάγκη, στην διαστρέβλωση του μηνύματος της αποστολής της Εκκλησίας από εφήμερες ανθρώπινες επιδιώξεις να αναπαύσουμε την σχέση μας με τον Χριστό. Η Παναγία Μητέρα Του μάς το προσφέρει.

Ας Της ζητήσουμε τον Λόγο της σωτηρίας πού έβαλε μέσα στην παρθενική μήτρα Της, να Τον βάλουμε και εμείς στην ζωή μας.

Να μας αλλάξει επιτέλους την ζωή και αντί για αμφιβολία και φόβο να επέλθει η βεβαιότητα και η πίστη. Αντί για μίσος, η αγάπη. Αντί για φανατισμό, ο διάλογος. Αντί για υποκρισία, η μετάνοια.

Η Παναγιά μαζί σας αδελφοί μου!

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ΓΑΒΡΙΗΛ

The post Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: Να βάλουμε στη ζωή μας το Λόγο της Σωτηρίας- Να επέλθει αντί για υποκρισία η μετάνοια appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα