Ιεραπύτνης Κύριλλος: Ο νέος χρόνος να είναι ειρηνικός, χαρούμενος και ευλογημένος από τον Κύριο

18:11 29/1/2023 - Πηγή: dogma

Το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2023 ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ανταποκρινόμενος σε ευγενική πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφάκας Σητείας, μετέβη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα, όπου τέλεσε Αγιασμό και στη συνέχεια ευλόγησε την Βασιλόπιτα.

Ο  κ. Κύριλλος ευχήθηκε στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νικόλαο Μαυροματάκη, στα Μέλη του Δ.Σ. και σε όλους όσοι προσήλθαν, ο νέος χρόνος να είναι ειρηνικός, χαρούμενος και ευλογημένος από τον Κύριο. Συνεχάρη προσωπικά τον Πρόεδρο για τις

πλούσιες δραστηριότητες του Συλλόγου και τόνισε ότι εργάζεται συστηματικά και υποδειγματικά για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, και τη συνέχιση της πλούσιας παράδοσης, των ηθών και των εθίμων στο ιστορικό χωριό της Σφάκας.

Ο Πρόεδρος κ. Νίκος Μαυροματάκης ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους τους παρόντες και στη συνέχεια μίλησε και έκανε ένα αναλυτικό απολογισμό των ποικίλων δράσεων του Συλλόγου κατά τη χρονιά που πέρασε.

Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Εφημέριος της Ενορίας Σφάκας πρωτ. Εμμανουήλ Συντυχάκης, ο Εφημέριος Ενορίας Ελεούσας και Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης και ο καταγόμενος από τη Σφάκα Βουλευτής ΚΚΕ Ηρακλείου κ. Μανώλης Συντυχάκης, οι οποίοι και χαιρέτισαν την εκδήλωση, οι Πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων Σφάκας κ. Απόστολος Κυριακάκης και Χαμεζίου κ. Δημήτριος Γαρεφαλάκης, ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Κώστας Λυμπερίου, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Τουρλωτής κ. Σάββας Καλένης, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σφάκας κ. Δέσποινα Συντυχάκη, φίλοι και μέλη του Συλλόγου και πολύς κόσμος. Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα και διασκέδαση με παραδοσιακό συγκρότημα ντόπιων νέων καλλιτεχνών κρητικής μουσικής.

The post Ιεραπύτνης Κύριλλος: Ο νέος χρόνος να είναι ειρηνικός, χαρούμενος και ευλογημένος από τον Κύριο appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα