Η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Αγλαΐας Κοΐνη

22:05 31/3/2023 - Πηγή: dogma

Σήμερα Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσεπλαισιούμενος υπό πλειάδος Ιερέων,στον Ι. Ναό Αγών Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Άσσου, την Εξόδιο Ακολουθία της αοιδίμου Αγλαΐας Κοΐνη, μητρός του Αιδεσ. Σταυροφόρου – Οικονόμουπ. ΑναστασίουΚοΐνη, Προϊσταμένουτου Ι. Ναού Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου.

Στον επικήδειο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ανέλυσε το Δοξαστικό εκ των Νεκρωσίμων ιδιομέλων «Ὁ θάνατός σου, Κύριε, ἀθανασίαςγέγονε πρόξενος…» επισημαίνοντας ότι, ο θάνατος του Θεανθρώπου έγινε η αιτία και η αφορμή της αθανασίας

και την αναστάσεως όλων των ανθρώπων. Αν ο Χριστός δεν Σαρκωνόταν, δεν είχε υποστεί τα φρικτά Πάθη και δεν είχε Αναστηθεί δεν θα άνοιγαν οι Πύλες του Παραδείσου και άρα θα ήμασταν όλοι υπό το κράτος του θανάτου, της φθοράς και του Διαβόλου. Ο Κύριος επέλεξε αυτή την καθοδική πορεία από τον ουρανό στην γη, την πορεία της Άκρας Ταπεινώσεως για να προκαλέσει την αθανασία μας και να χαρίσει την Ζωή την αιώνιον. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην σημασία της μητέρας στην ζωή των ανθρώπων αφού αυτή είναι που μεγαλώνει, γαλακτοτροφεί και γαλουχεί τα παιδία της και τα οδηγεί στον Χριστό και στην Εκκλησία Του.

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε η ψυχή της μακαριστής ΙερομήτοροςΑγλαΐας να βρει ανάπαυση στην Βασιλεία των Ουρανών και η Παναγία μας να παρηγορεί τον Ιερέα υιό της, τον σύζυγο της, τα παιδιά και τα εγγόνια της!

Ας είναι αιωνία η μνήμη της!

The post Η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Αγλαΐας Κοΐνη appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξόδιος Ακολουθία, Αγλαΐας Κοΐνη,exodios akolouthia, aglaΐas koΐni