Ο «δολοφόνος» γυρίζει στον τόπο του «εγκλήματος»

22:06 22/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Για «διαιτητικό σφαγείο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάνει λόγο σε σημερινό της (22/1) ρεπορτάζ η ιστοσελίδα «insideworldfootball.com». Το δημοσίευμα υπογράφει ο δημοσιογράφος, Πολ Νίκολσον, και έχει τίτλο: «Η UEFA στέλνει τον Λάκοβιτς για περαιτέρω προσπάθειες να «καθαρίσει» το ελληνικό «σφαγείο» προκαθορισμένων αγώνων».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «οι ισχυρισμοί για χειραγωγημένα παιχνίδια εξακολουθούν να καταδικάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, με συλλόγους που παραπονιούνται ότι η υποσχόμενη εξυγίανση δεν έχει συμβεί, πως οι ορισμοί

των διαιτητών επηρεάζονται και αυτό το γεγονός με τη σειρά του χειραγωγεί τα αποτελέσματα».

Αναφέρει πως η ΕΠΟ «υπό την επίβλεψη μιας επιτροπής κανονικοποίησης της FIFA» ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, και τα μέλη της δεν κατάφεραν να εξαλείψουν τις υποψίες για προκαθορισμένα αποτελέσματα αγώνων στη Super League. Το οποίο αποτελούσε βασικό ζητούμενο όταν ανέλαβαν οι τοποτηρητές από την παγκόσμια συνομοσπονδία.

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, η «κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο κρίσης που ο Ζόραν Λακοβίτς, διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών στην UEFA, έχει επιβεβαιωθεί ότι βρίσκεται σε αποστολή στη χώρα σε μια ακόμη προσπάθεια να βρεθούν λύσεις μαζί με τη διοίκηση της ομοσπονδίας».

Οι πηγές της ιστοσελίδας «Insideworldfootball» ισχυρίζονται ότι «πάνω από το 50% των συλλόγων έχουν ταλαιπωρηθεί από τους ορισμούς διαιτητών και πως φαίνονται να ευνοούν συγκεκριμένες ομάδες. Λένε ότι η ΕΠΟ συνειδητά παίρνει αυτές τις αποφάσεις για να επηρεάσει τα αποτελέσματα». Επισημαίνοντας ότι υπήρξαν αιτήματα για ορισμούς, από σώμα εκτός Ελλάδας, ξένων διαιτητών.

Ο Νίκολσον αναφέρει πως η Επιτροπή Κανονικοποίησης της FIFA «συνεργάζεται με νέους αξιωματούχους, πολλοί από τους οποίους ήταν κεντρικές φιγούρες ή συνεργαζόμενοι με προηγούμενα καθεστώτα που ανάγκασαν τη FIFA» να αναλάβει τα ηνία. «Ο Λάκοβιτς έχει ένα σημαντικό καθήκον να διαπραγματευτεί με τα στελέχη της ομοσπονδίας και να βρουν λύσεις στα παράπονα των συλλόγων για τους ορισμούς διαιτητών». Και αυτό να γίνει -αν είναι εφικτό- καλλιεργώντας κλίμα εμπιστοσύνης, για τη διοίκηση, σε ομάδες και οπαδούς.

Σε παλιότερο δημοσίευμα της η «Insideworldfootball» ανέφερε ότι, μετά από ένα χρόνο στη θέση του, ο Περέιρα απέτυχε στην αποστολή του. Τώρα, αναφέρεται στον εκτελεστικό γραμματέα της ομοσπονδίας, Αλέξη Δέδε. Θυμίζει πως ήταν διευθύνοντας σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ και αναφέρει την εκτίμηση πως «είναι κοντά στον Μιχαήλ Κουκουλάκη πρώην διεθνή διαιτητή».

Το ρεπορτάζ επισημαίνει πως «ο κατάλογος των αμφιλεγόμενων αποφάσεων από διαιτητές επιμηκύνεται, με τα τοπικά ΜΜΕ να επισημαίνουν τις αποφάσεις που επηρεάζουν την πορεία των αγώνων». Και γίνεται αναφορά στο πέναλτι που δεν δόθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Στην κατακλείδα του δημοσιεύματος, αναφέρεται: «Οι σύλλογοι παραπονιούνται ότι οι ορισμοί είναι μια υπόθεση νέων ανθρώπων στην εξουσία αλλά με τους ίδιους δεσμούς με συγκεκριμένες ομάδες. Σύμφωνα με ισχυρισμούς που έχουν γίνει υπάρχει διασύνδεση με εμπλεκόμενους στην πολυθρύλητη υπόθεση στημένων αγώνων, το Koriopolis, και πιθανή επιρροή τους σε ορισμούς διαιτητών».

Η ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», διαψεύδει τη βασιμότητα του δημοσιεύματος. Παραδέχεται πως ο Λάκοβιτς ήρθε στην Αθήνα και συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο στην ομοσπονδία, Βαγγέλη Γραμμένο. Όμως αυτό, υποστηρίζεται, «έγινε κατόπιν από ημερών συνεννόησης. Η συνάντηση έγινε σε κλίμα εμπιστοσύνης και ουδέποτε προέκυψαν όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα. Τα οποία είναι αβάσιμα και προκαλούν έκπληξη στη διοίκηση της ΕΠΟ». Μάλιστα, στελέχη της ομοσπονδίας, επισήμαναν – προφανώς για να καταδείξουν παιχνίδια προπαγάνδας και… βολικές αλήθειες – ότι το αίτημα για ορισμό ξένων διαιτητών απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΚΕΔ. Και κοινοποιήθηκε στη FIFA.

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη συναδέλφων και μη υπενθυμίζουμε ότι ο Ζόραν Λάκοβιτς είναι το alter ego του γ.γ στην UEFA, Θεόδωρου Θεοδωρίδη. Τον περασμένο Ιούνιο ήρθε στην Ελλάδα και έπεισε (;) τον Γραμμένο (αλλά και τον Μαρινάκη) ότι οι ψήφοι για την εκλογή διοίκησης στην ΕΠΟ από 400 που προέβλεπε ο νόμος Ορφανού και 181 το καταστατικό της ΕΠΟ έπρεπε να γίνουν 71 για να μη γίνει GRexit. Στη ΓΣ της ομοσπονδίας (30/6) έγινε το θέλημά του. Έκτοτε ο Ζόραν εξαφανίστηκε…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λάκοβιτς, ΕΠΟ,lakovits, epo