ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «Να υπερισχύσει ο αληθινός πατριωτισμός έναντι της εθνικοφροσύνης»

18:45 31/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Από διαφορετική οπτική γωνία παρουσίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης μία δημοσκόπηση της Prorata σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Και όπως έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook «ο αληθινός πατριωτισμός πρέπει να υπερισχύσει της εθνικοφροσύνης των «σωτήρων». Αναλυτικά η ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού είναι η ακόλουθη:

«Μια εβδομάδα μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης η Prorata έκανε διαδικτυακή έρευνα για τη στάση μας έναντι των γειτόνων μας (στοιχεία δημοσιεύθηκαν και στην Athens Voice).
Το 43% των βορειοελλαδιτών απάντησε ότι αποδέχεται κάποιον ή κάποια με καταγωγή από τα Σκόπια ακόμα και ως σύντροφο του παιδιού τους. Στο σύνολο της χώρας το ποσοστό είναι 48%. Τα ποσοστά είναι περίπου τα ίδια και για τους Τούρκους, λίγο χαμηλότερα για τους Αλβανούς και λίγο υψηλότερα για τους Σέρβους.

Και όταν ρωτάς αν τους δεχόμαστε για συναδέλφους ή φίλους, τα ποσοστά είναι πλειοψηφικά για όλους τους γείτονες μας. Ακόμα και στη Βόρεια Ελλάδα – όπου συνηθίζουμε να λέμε ότι τα συναισθήματα για τους γείτονες είναι εχθρικά – το 58% δηλώνει ότι μπορεί να είναι φίλοι με έναν κάτοικο των Σκοπίων.

Πολιτικοί, λοιπόν, κόμματα, αναλυτές και όλοι αυτοί που επενδύουν στην διαιώνιση της έχθρας ας το ξανασκεφθούν. Ακόμη και αυτές τις μέρες των αφορισμών, οι σχέσεις μας με τους γείτονες δεν είναι δηλητηριασμένες. Ο κόσμος πάρα την καταιγίδα εκφοβισμού διακρίνει τα μικροκομματικά παιχνίδια και τις κρυφές φιλοδοξίες «σωτήρων» που πουλάνε εθνικοφροσύνη εις βάρος του αληθινού πατριωτισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα