Στη Γερμανία θα ανακοινώσει την… τράπεζά του ο Π. Τατούλης!

12:17 7/11/2017 - Πηγή: iApopsi

Στην 7η Ελληνογερμανική Συνέλευση, στο Σιντελφίγκεν της Γερμανίας, 9 με 11 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ανακοίνωση της αμοιβαίας δέσμευσης των δύο μερών για την ίδρυση και λειτουργία στην Πελοπόννησο της πρώτης περιφερειακής τράπεζας στην Ελλάδα, σύμφωνα με το μοντέλο των γερμανικών Sparkassen.

Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση στην Τρίπολη, του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με τους Χάρλαντ Φέλζεν και Πολ Σέφερ, υψηλόβαθμα στελέχη του

Ιδρύματος των Sparkassen και τον Παναγιώτη Θεοφανόπουλο σύμβουλο του περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα ευόδωσης της πολιτικής πρωτοβουλίας του κ. Τατούλη για την εφαρμογή του μοντέλου αυτού, δεδομένου ότι αυτό εναρμονίζεται απόλυτα με τα χαρακτηριστικά της περιφερειακής οικονομίας της Ελλάδας, αντλώντας χρήσιμα συμπεράσματα από την πάνω από 200 έτη επιτυχούς εφαρμογής στη Γερμανία.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι η εφαρμογή του μοντέλου των Sparkassen στην Ελλάδα σηματοδοτεί το νέο όραμα για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, γιατί μεταφέρεται το πολιτικό κέντρο βάρους από το κέντρο στην Περιφέρεια.

Συμφωνήθηκε η συγκρότηση της συντονιστικής επιτροπής και των ομάδων εργασίας που θα επεξεργαστούν τα επιμέρους αντικείμενα που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία στην Πελοπόννησο της πρώτης περιφερειακής τράπεζας στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα