Ο Βερναρδάκης, το… τέλος των μνημονίων και ο πανηγυρικός στην Καλλιθέα

09:07 5/12/2017 - Πηγή: iApopsi

Για το… τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Καλλιθέα με θέμα «Πολιτική Ενημέρωση»

«Τον Αύγουστο του 2018, σε περίπου δηλαδή εννιά μήνες, η χώρα θα έχει εξέλθει από το φαύλο κύκλο των μνημονίων και της πολιτικής επιτροπείας. Η εξέλιξη αυτή δεν δηλώνεται επειδή «έτσι πρέπει», επειδή δηλαδή έτσι επιβάλλει το «πολιτικώς ορθόν» να λέγεται. Οριοθετεί τον πολιτικό μας σχεδιασμό, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2015,

όταν και κερδίσαμε τις εκλογές για δεύτερη φορά» τόνισε ο κ. Βερναρδάκης.

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για πολύ σκληρή διαπραγμάτευση αναφορικά με τις εφαρμοστικές απολήξεις του Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «να βρούμε όλες τις δυνατές εναλλακτικές, τα ισοδύναμα, τα παράλληλα πεδία, ώστε να μειώσουμε τις επιπτώσεις μιας πράγματι ετεροβαρούς συμφωνίας. Και το καταφέραμε πανηγυρικά».

Τέλος, ο κ. Βερναρδάκης υποστήριξε πως στους άξονες του κυβερνητικού σχεδιασμού και τα δημοσιονομικά αποτελέσματα, υπογραμμίζοντας πως «τα καταφέραμε πανηγυρικά, είτε με πολιτικές εξορθολογισμού των κρατικών μηχανισμών είτε με πολιτικές πάταξης της διαφθοράς και της μεγάλης φοροδιαφυγής, είτε και με πολιτικές, όπου μπορούσαμε, αναδιανεμητικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα