Ο Ερντογάν σε χριστιανική εκκλησία στο Φανάρι παρέα με τον Μπορίσοφ

13:52 8/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Σε χριστιανική εκκλησία στο Φανάρι βρέθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίπλα στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά τον αγιασμό στον περιβάλλοντα χώρο του ναού. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ καθώς και ο πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Βουλγαρικής Παροικίας, Βασίλειος Λιάζε.

Τον Αγιασμό των θυρανοιξίων του ανακαινισθέντος

Ιερού Ναού του Αγίου Στεφάνου, που βρίσκεται στην περιοχή του Φαναρίου, πολύ κοντά στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Βουλγαρικής Παροικίας της Πόλεως.

Ο σιδερένιος προκατασκευασμένος Ναός, μοναδικός του είδους του, ανεγέρθη στα τέλη του 19ου αι. και πριν από 7 χρόνια ξεκίνησαν ριζικές ανακαινιστικές εργασίες, με την οικονομική συνδρομή των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα επιτρέποντας και πάλι τη λειτουργική χρήση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα