Με «τετρακίνηση» ξεπέρασε τα προβλήματα ο Παναθηναϊκός

19:59 20/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Ο Παναθηναϊκός απόψε (20/1) στη Λεωφόρο δεν είχε να αντιμετωπίσει, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής στη Super League, μόνο ή κυρίως το εμπόδιο της Κέρκυρας. Αλλά, μάλλον, πρώτιστα τα δικά του προβλήματα. Τη χαμηλή ψυχολογία -από τις καταστάσεις που δημιουργούν τα οικονομικά προβλήματα και το «χαστούκι» στη Λιβαδειά– το αποδεκατισμένο ρόστερ, την απουσία επιθετικού κλπ. Και τα κατάφερε κάτι περισσότερο

από καλά.

Οι «πράσινοι» μπήκαν στο «Απ. Νικολαϊδης» αποφασισμένοι όχι απλά να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Αλλά να πείσουν εαυτούς και αλλήλους ότι μπορούν καλύτερα. Ότι είναι «ακόμα ζωντανοί». Κατέθεσαν πάθος, θέληση, ιδέες, συνεργασία και ασταμάτητη προσπάθεια. Ίσως έκαναν την πιο «γεμάτη» εμφάνιση τους τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Απέναντι σε μια Κέρκυρα που παρατάχθηκε με ξεκάθαρο στόχο να μη χάσει. Οι παίκτες της επικεντρώθηκαν στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, επιτρέποντας στον Βλαχοδήμο -στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα- να είναι ο θεατής με την πιο προνομιακή θέση. Η επιθετική τους παρουσία ήταν ισχνότατη. Ούτε όμως και στα αμυντικά τους καθήκοντα ανταποκρίθηκαν με επιτυχία. Με συνέπεια όχι μόνο να μην αποφύγουν την ήττα αλλά αυτή να έχει… τετραπλή διάσταση, αν και θα μπορούσε να είναι ευρύτερη.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τέσσερα γκολ (16′ Δώνης, 33′ Γιόχανσον, 70′ Λουντ, 90′ Άλτμαν) και σωστά του ακυρώθηκε ένα (21′ Βιγιαφάνιες) γιατί ο Δώνης ήταν σε θέση οφ σάιντ και είχε συμμετοχή στη φάση . Αν μάλιστα οι παίκτες του είχαν καλύτερες τελικές επιλογές ή/και πιο «καθαρό» μυαλό την κρίσιμη στιγμή θα είχαν πανηγυρίσει περισσότερες φορές. Οι τριφυλλοφόροι έφτασαν στους 22 βαθμούς. Η Κέρκυρα παραμένει προτελευταία με 11 και νιώθει, πλέον, την «καυτή ανάσα» του Πλατανιά. Τον οποίο, υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα