Κάλεσμα του Νίκου Μαζιώτη σε ένοπλη επανάσταση

16:29 28/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Για «επιλεκτική» στάση της κυβέρνησης κάνει λόγο, σε συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού Νίκος Μαζιώτης. Όπως υποστηρίζει ο ηγέτης του «Επαναστατικού Αγώνα» ενδεχομένως η κυβέρνηση να «συνδιαλέγεται» με κομμάτια του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Την ίδια ώρα επιμένει στην ανάγκη ένοπλης δράσης, λέγοντας ότι «αυτό γίνεται κατανοητό ιδιαίτερα μετά το αδιέξοδο των μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων του 2012 που δεν κατάφεραν στο παραμικρό να σταματήσουν τα μνημονιακά μέτρα. Καμία απεργία,

καμία διαδήλωση, ούτε καν οι συγκρούσεις μπροστά στη βουλή δεν απέτρεψαν καμία κυβέρνηση να μην εφαρμόσει αυτά που υποδεικνύονται από τους δανειστές. Ακόμη και με βάση το σύνταγμα, όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2010 και μετά έχουν παραβιάσει τη λαϊκή εντολή και με το δημοψήφισμα του 2015, άρα είναι παράνομες και κατά το άρθρο 120 του συντάγματος οποιοσδήποτε μπορεί να αντισταθεί με κάθε μέσο στην παραβίαση της λαϊκής κυριαρχίας. Και αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμη και προσφυγή στα όπλα.

Η αιτία της ήττας των λαϊκών κινητοποιήσεων του 2010- 2012 είναι ότι δεν υπήρχε εναλλακτική πολιτική πρόταση στα μνημόνια και δεν υπήρχε ένας πολιτικός φορέας όπως ένα επαναστατικό κίνημα όπως προτείναμε από το 2009 που θα είχε εναλλακτική πολιτική πρόταση.

Εμείς έχουμε πει ότι “η μόνη απάντηση στην κρίση είναι η Κοινωνική Επανάσταση” γιατί αιτία της κρίσης είναι η ίδια η ύπαρξη του καπιταλισμού. Το ότι η προσφυγή στα όπλα είναι απαραίτητη για να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση δεν σημαίνει ότι υποβαθμίζονται άλλες οποιεσδήποτε άλλες μορφές αγώνα, απεργίες, διαδηλώσεις καταλήψεις αλλά ότι όλες οι δράσεις πρέπει να έχουν ένα και μόνο στόχο την ανατροπή. Μόνο μία επανάσταση και ένας οπλισμένος λαός θα μπορούσε να ανατρέψει τα μνημόνια, να καταργήσει το κεφάλαιο και το κράτος ως φορέα της εξουσίας του και να βάλει βάσεις για μία δικαιότερη κοινωνική οργάνωση. Επαναστάσεις άοπλες δεν γίνονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα