Η αστρολόγος ήταν σκέτη… απάτη

10:31 8/11/2017 - Πηγή: iApopsi

Σε 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων μια Καλαματιανή αστρολόγο για απάτη. Πρωτόδικα η κατηγορούμενη είχε καταδικαστεί σε 7 μήνες φυλάκιση.

Η αστρολόγος κατηγορείτο ότι έπαιρνε λεφτά για να λύσει ανύπαρκτα μάγια από έναν άντρα που προσέτρεξε σε βοήθειά της όταν είχε προβλήματα στο σπίτι του. Τότε, τον Αύγουστο του 2010, η κατηγορουμένη είχε ένα κέντρο πρόβλεψης και συμβουλευτικής, κι έλεγε και τον καφέ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από την ώρα που ο παθών και μηνυτής πάτησε το πόδι του στο κέντρο

πρόβλεψης γύρω στα τέλη Αυγούστου του 2010, έως τα τέλη Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, τον κορόιδευε πως του έχουν κάνει μαύρη μαγεία. Και όχι μόνο σε αυτόν, αλλά και στη μάνα του, που είχε πεθάνει όταν ο παθών ήταν ακόμα παιδί. Για να του λύσει όμως τα μάγια έπρεπε -σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο- να… ασημώσει. Ετσι, η αστρολόγος φέρεται να ζήτησε αρχικά 1.400 ευρώ, λέγοντάς του πως θα τα έδινε σε συνεργάτες της στην Αθήνα και αυτοί θα έλυναν τα μάγια. Τα λεφτά αυτά ο άντρας τα έδωσε στην αστρολόγο το Νοέμβριο, και λίγες ημέρες μετά του ζήτησε άλλα 800 ευρώ για να αγοράσει ό,τι υλικά χρειάζονταν για να λυθούν τα μάγια και να απαλλαγεί από το κακό που τον απειλούσε.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, η οικονομική αφαίμαξη του παθόντα δεν σταμάτησε εκεί. Απόλυτα πεισμένος ότι αν δεν έκανε ό,τι του έλεγε η γυναίκα θα τον έβρισκε μεγάλο κακό, συνέχισε να δίνει στην κατηγορουμένη διάφορα ποσά – αν και το κατηγορητήριο δεν είχε τα στοιχεία για να προσδιορίσει τις ακριβείς ημερομηνίες. Ωστόσο, η αστρολόγος φέρεται να πήρε, μόνο το Δεκέμβριο του 2010, τμηματικά το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ – ενώ συνολικά φέρεται να απέσπασε 22.200 ευρώ από τον παθόντα.

Πάντως ο παθών δεν μπόρεσε να αποδείξει με στοιχεία (αναλήψεις από τράπεζα, βιβλιάριο καταθέσεων κ.λπ.) ότι η αστρολόγος του πήρε αυτά τα χρήματα. Η ίδια κατέθεσε στο δικαστήριο το δίπλωμα αστρολογίας και τις βεβαιώσεις έναρξης και διακοπής εργασιών της ΔΟΥ Καλαμάτας για το κέντρο πρόβλεψης, που λειτουργούσε νόμιμα.

Τελικά η αρχική κατηγορία για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση μετατράπηκε πρωτόδικα σε απλή απάτη, αφού το δικαστήριο δεν πείστηκε ότι η αστρολόγος πήρε από τον παθόντα 22.200 ευρώ. Αντίθετα, το δικαστήριο και χθες στο δεύτερο βαθμό προσδιόρισε με τα στοιχεία που διέθετε το ποσό στα 1.400 ευρώ.

www.eleftheriaonline.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα