Ένας 92χρονος για πρωθυπουργός στη Μαλαισία

10:25 8/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Έναν 92χρονο «κατεβάζει» για πρωθυπουργό η αντιπολίτευση της Μαλαισίας.Πρόκειται για τον 92χρονο Μαχαθίρ Μοχάμεντ που θα είναι υποψήφιος στις γενικές εκλογές που θα γίνουν στην χώρα το αργότερο μέχρι τον επόμενο Αύγουστο.

Η ανακοίνωση έγινε από την «Συμμαχία της Ελπίδας», των τεσσάρων κομμάτων δηλαδή που αποτελούν συνασπισμό και που έχουν στόχο να ενώσουν το λαό κατά του σημερινού πρωθυπουργού Νατζίμπ Ραζάκ. Η πρωθυπουργία του Νατζίμπ άλλωστε ταλανίζεται από τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς μεγέθους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

«Ξεκάθαρα η αντιπολίτευση επιχειρεί σκληρά να αποδείξει πως είναι ενωμένη. Ο Μαχαθίρ μπορεί να αποτελέσει επικίνδυνο αντίπαλο για τον Νατζίμπ, όμως ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι», υποστηρίζουν αναλυτές.

Σε περίπτωση που εκλεγεί ο Μαχαθίρ θα είναι ο γηραιότερος πρωθυπουργός του κόσμου.

Προς το παρόν πάντως η επιλογή του προκαλεί κοροϊδία από την μεριά της κυβέρνησης: «Τους ευχαριστώ πολύ που κάνουν ευκολότερο το έργο μας», τουίταρε ένας υπουργός.

Ο Μαχαθίρ είχε την εξουσία επί 22 χρόνια στην Μαλαισία, προτού αποσυρθεί το 2003. Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως εφόσον δοθεί χάρη στον φυλακισμένο πρώην ηγέτη της Ανουάρ Ιμπραήμ, ο οποίος εφόσον αποφυλακιστεί, θα αναλάβει την πρωθυπουργία από τον υπερήλικα Μαχαθίρ. Ο Ανουάρ βρίσκεται στη φυλακή από το 2015, με κατηγορίες για σοδομισμό, που οι σύντροφοί του λένε πως ήταν κατασκευασμένες, μόνο και μόνο για να «βγει από τη μέση».

Keywords