ΕΕΤΤ: Γαντζωμένος στην προεδρική καρέκλα

22:22 19/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Παράταση «ζωής» στη θέση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων πήρε ο Δημήτρης Τσαμάκης, καθώς το αν έχει λήξει νομίμως ή όχι η θητεία του ως προέδρου της ΕΕΤΤ θα κριθεί οριστικά από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Με επιστολή που απέστειλε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδρίασε πριν από μερικές ημέρες (16/1) προκειμένου να εγκρίνει –μεταξύ άλλων– και τον διορισμό στην προεδρία της ΕΕΤΤ

του Κώστα Μασέλου, ο Δ. Τσαμάκης επιμένει πως η θητεία του είναι τετραετής, ισχυριζόμενος ότι κακώς αποπέμφθηκε νωρίτερα.

Στην αντίπερα όχθη είναι το επιχείρημα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ότι ο κ. Τσαμάκης διορίστηκε στην ΕΕΤΤ για να καλύψει το υπόλοιπο της θητείας της απελθούσας ολομέλειας της ΕΕΤΤ, που έληξε πρόσφατα.

Δεδομένων των ενστάσεων της αντιπολίτευσης (σ.σ. ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι αναζήτησε αλλά δεν βρήκε νομικό έρεισμα της άποψης ότι ο Δ. Τσαμάκης έχει διοριστεί για το υπόλοιπο της θητείας του προηγούμενου προέδρου), ο Ν. Παππάς αποδέχθηκε την εισήγηση της προέδρου της Επιτροπής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, για ολιγοήμερη αναβολή της διαδικασίας, δεδομένου ότι αξιολογήθηκε ως ιδιαίτερα ισχυρό το επιχείρημα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, πως αν ο κ. Τσαμάκης προσφύγει –και δικαιωθεί– στη Θέμιδα, τότε κινδυνεύουν να κηρυχθούν άκυρες οι αποφάσεις της νέας διοίκησης της ΕΕΤΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα