Έ«Χ»ασαν την ευκαιρία Απόλλωνας και Πλατανιάς

22:07 5/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Πλατανιάς και Απόλλωνας είχαν την ευκαιρία -στον αγώνα που «έριξε την αυλαία» της 20ης αγωνιστικής στη Super League– να πάρουν μια «βαθιά ανάσα», στην προσπάθεια που κάνουν να παραμείνουν στην κατηγορία. Όμως, στο ντέρμπι των… χαμηλών πατωμάτων, δεν υπήρξε νικητής. Οι «ερυθρόλευκοι» από τα Χανιά και η «ελαφρά ταξιαρχία» αποχώρησαν από το γήπεδο στα Περιβόλια, με τη γλυκόπικρη γεύση που αφήνει η ισοπαλία. Δε χάνεις αλλά δεν κερδίζεις κιόλας.

Ο Πλατανιάς

μπήκε δυναμικά, απέκτησε τον έλεγχο και επιχείρησε να προηγηθεί. Δεν τα κατάφερε και έτσι ο Απόλλωνας ισορρόπησε και αναζήτησε τις δικές του ευκαιρίες. Όμως η κρισιμότητα του αγώνα, επέβαλε μεγαλύτερη προσοχή στην ανασταλτική λειτουργία αμφοτέρων των ομάδων. Αύξησε κατά πολύ το άγχος, δημιούργησε νευρικότητα και δεν άφηνε πολλά περιθώρια για «καθαρό» μυαλό. Οι ευκαιρίες εκατέρωθεν, λοιπόν, ήταν ελάχιστες.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 23′ αλλά το δοκάρι σταμάτησε το σουτ που έκανε ο Γιάννης Κοντοές. Όμως ο έμπειρος αμυντικός κατάφερε τελικά να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ στην κατηγορία, στο 67′. Ο Πλατανιάς δεν είχε τίποτα περισσότερο να χάσει και αναζήτησε πιο πεισματικά το γκολ.

Για να ισοφαρίσει, πάντως, χρειάστηκε το… δώρο του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Ο Ιβάν Τσόβιτς -ένας από τους σταθερότερους στο πρωτάθλημα- δεν υπολόγισε σωστά τη θέση του, στη σέντρα του Βασίλη Πλιάτσικα. Οπισθοχωρώντας, βρήκε με την πλάτη στο δεξί του δοκάρι, έχασε την μπάλα και ο Αντώνης Πετρόπουλος δεν άφησε ατιμώρητο το λάθος (82′).

Από εκεί και μετά, το ματς έγινε… ροντέο. Τακτικές και στρατηγικές «πήγαν περίπατο». Οι δύο ομάδες, με πάθος, αναζήτησαν το δεύτερο γκολ που -πιθανότατα- θα τους έδινε τη νίκη. Σπατάλησαν, όμως, όποιες ευκαιρίες δημιούργησαν και το 1-1 δεν άλλαξε, ως το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, Αλέξανδρου Αρετόπουλου.

Ο Πλατανιάς παραμένει τελευταίος με 10 βαθμούς και βλέπει τη Football League να πλησιάζει ακόμα περισσότερο. Ο Απόλλωνας έφτασε τους 15 πόντους και παραμένει σε απόσταση… αναπνοής από τη «ζώνη των καταραμένων». Έχασε την ευκαιρία να μεγαλώσει τη διαφορά του από την Κέρκυρα (14) και να μειώσει αυτή από Λαμία και Παναιτωλικό (20).

Keywords
Τυχαία Θέματα