«Δεν υπάρχει θέμα έκδοσης, ας δικαστούν στην Ελλάδα»

16:21 22/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Στην Αθήνα, για το ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, βρίσκεται κλιμάκιο του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης,

«έφτασε σήμερα στην Αθήνα αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον υφυπουργό κ. Μπιλάλ Ουτσάρ. Την τουρκική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης. Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με ομάδα εργασίας του Υπουργείου με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Παπασπύρου για ζητήματα αρμοδιότητας του ΥΔΔΑΔ. Μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής θα δεχτεί εθιμοτυπικά τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Μπιλάλ Ουτσάρ».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 98,4 ο Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε στην πρότασή του να γίνει η δίκη στην Ελλάδα: «Εάν το ζητήσει η τουρκική πλευρά με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Δεν έχω κάτι. Ήταν μία πρώτη συζήτηση που είχαμε κάνει και παρεμπιπτόντως το ανέφερα στον ομόλογό μου τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης. Όταν είχε επισκεφθεί τη χώρα μας ο Ερντογάν τον συνόδευε και ο υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση ξεκαθάρισε διά του πρωθυπουργού αλλά και στις επιμέρους συναντήσεις που είχαμε, ότι θέμα έκδοσής τους δεν υπάρχει. Το θέμα της έκδοσης έκλεισε».

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Ιανουαρίου ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε ξαναθέσει επίσημα το θέμα: «Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι πρέπει να έχουν μια δίκαιη δίκη. Μελετάται η δυνατότητα να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματα που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ποινικού κώδικα (σ.σ. που επιγράφεται εγκλήματα στην αλλοδαπή μπορούν να τιμωρούνται κατά τους ελληνικούς νόμους)».

«Το θέμα της έκδοσης έχει οριστικά κλείσει. Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν. Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα», είχε δηλώσει τότε ο κ. Κοντονής.

Keywords
Τυχαία Θέματα