ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ: “Την εποχή της ανοησίας Βαρουφάκη πληρώναμε και τα ενοίκια”

13:53 28/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Για μέγιστο ηθικό πρόβλημα της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Κώστας Χρυσόγονος, με αφορμή τις αποκαλύψεις ότι μία σειρά υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε επιδότηση ενοικίου.

Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αποχωρήσει από το κυβερνών κόμμα εδώ και αρκετό διάστημα τόνισε μεταξύ άλλων: «Το ηθικό ζήτημα βρίσκεται στην πλευρά της κυβέρνησης. Την ώρα που επέβαλε σκληρά μέτρα λιτότητας στον ελληνικό λαό όπου ουσιαστικά πληρώναμε το εξάμηνο της ανοησίας του

Γιάννη Βαρουφάκη, την ίδια ώρα η ίδια κυβέρνηση έφερνε διάταξη που επιδαψίλευε παροχές στα μέλη της».

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει ηθικό ζήτημα: πώς είναι δυνατόν να βάζεις μέτρα λιτότητας στον κόσμο και την ίδια στιγμή να δίνεις χρήματα στα μέλη σου; Το ηθικό πλεονέκτημα δοκιμάζεται όσο ασκείς εξουσία, γι’ αυτό καλό είναι να μη λες μεγάλα λόγια αλλά να δείχνεις τις εννοείς με τις πράξεις σου
Για την έξοδο από τα μνημόνια

Όσον αφορά τη ρητορική της κυβέρνησης για έξοδο από τα Μνημόνια ο κ. Χρυσόγονος παρατήρησε ότι «τυπικά η χώρα από το μνημόνιο θα βγει, δεν θα βγει από τη φτωχοποίηση. Άρα το ζητούμενο είναι πώς θα βγει από τον αναπτυξιακό βάλτο στον οποίο έχει περιέλθει από την κατακρήμνιση της τελευταίας 7ετίας, αλλά φοβάμαι ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει το κάρο απ’ τον βάλτο».
«Αν δεν παράγεται πλούτος το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αναδιανομή εξαθλίωσης» τόνισε, τέλος, ο ευρωβουλευτής που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα