Χιμένεθ: «Μια μεγάλη ομάδα, πάντα αρνείται να χάσει»

19:50 16/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Η αναμέτρηση με τη Ντιναμό Κιέβου, πλέον, αποτελεί ιστορία. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το ευρωπαϊκό χθες μπορεί να «ξεχαστεί» σήμερα. Ο Μανόλο Χιμένεθ, λοιπόν, μίλησε στην κάμερα της Nova για την πρώτη αναμέτρηση με τους Ουκρανούς, στο πλαίσιο των «32» του Europa League. Αναφέρθηκε, ακόμα, στο επικείμενο αγώνα πρωταθλήματος της ΑΕΚ

με την Ξάνθη και σε άλλα ζητήματα της «κιτρινόμαυρης» πραγματικότητας. «Μια μεγάλη ομάδα, πάντα αρνείται να χάσει» σχολίασε ο Ανδαλουσιανός, για το αήττητο σερί της Ένωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Είναι υποχρέωση μας να γυρίζουμε τα παιχνίδια, είναι θέμα συμπεριφοράς. Για μένα είναι αυτονόητο γιατί όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν αυτή τη φιλοδοξία. Παγκοσμίως μια μεγάλη ομάδα αρνείται να χάσει, αυτό κάνει και εμάς να είμαστε μεγάλη ομάδα και κυνηγάμε κάθε παιχνίδι.

Η προσωπικότητα της ομάδας πρώτα απ’ όλα οφείλεται στην συμπεριφορά και την πίστη των παικτών. Και φυσικά είναι η φιλοδοξία που δείχνουν οι παίκτες όταν το αποτέλεσμα είναι αντίθετο. Να μετράμε τα λεπτά συμμετοχής τις ενδεκάδες που θα κατεβάζουμε, είναι σημαντικό όλοι οι παίκτες να μας βοηθήσουν».

Για το ματς με τη Ντιναμό: «Είναι ομάδα γρήγορη, με κινήσεις και φυσική κατάσταση. Σταματούσαν το ματς με φάουλ νομίζω ότι λόγω των φάουλ θα έπρεπε να πάρουν περισσότερες κάρτες και όπως είπα δύο παίκτες που είχαν κάρτα από το α’ μέρος δεν κατάλαβα πως τελείωσαν το ματς».

Την απουσία Λιβάια, Βράνιες στον επαναληπτικό: «Όλες οι απουσίες είναι σημαντικές. Αλλά όταν είναι ξεκάθαρο πως δεν θα έχεις δυο παίκτες, κάνει ξεκάθαρο το δικό μου το πρόγραμμα. Αυτή την στιγμή δεν με απασχολεί καθόλου το ματς με τη Ντιναμό. Με απασχολεί μόνο η Ξάνθη».

Για τον Ισπανό διαιτητή: «Δεν κατάλαβα ακριβώς την διαχείριση που έκανε στο ματς. Μου έκανε μεγάλη έκπληξη, πως η Ντιναμό τελείωσε με έντεκα παίκτες το ματς. Είμαι πεπεισμένος πως και ο ίδιος ο διαιτητής θα το δει ξανά. Ίσως αν η Ντιναμό έμενε με εννέα παίκτες, μπορεί να μην κερδίζαμε. Αλλά θα ήταν δίκαιο».

Για τη ρεβάνς στο Κίεβο: «Θα το προσπαθήσουμε, το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν κακό. Θα πρέπει αν αξιολογηθούν διάφορα πράγματα, ήταν ο αντίπαλος καλά στημένος και επικίνδυνος στην κόντρα. Και εγώ είμαι πεπεισμένος ότι το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο θα ήταν καλό και με τις αλλαγές που είχαμε σκεφτεί να κάνουμε στην επανάληψη θα περνάμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Με τόσο μηχανικό ποδόσφαιρο που κάνουν οι ομάδες από αυτές τις χώρες μπορούν να εκμεταλλευτούν τα λάθη που κάνεις. Εκμεταλλεύτηκαν το λάθος μετά προσπαθήσαμε για ανατροπή δεν μπορούμε να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες για να φύγουμε με νίκη».

Για την αλλαγή του Αϊντάρεβιτς: «Είναι σημαντικό πάντα να παίρνεις τις αποφάσεις που χρειάζεται. Ήταν τύχη που το έβαλε το γκολ. Έχω κάποιες ιδέες και κάθε δάσκαλος έχει το δικό του βιβλίο και επιλέγω σε χρονικά σημεία, ποιά αλλαγή θα κάνω. Δεν θα σας αποκαλύψω τα μυστικά μου. Μπορούσε να σκοράρει οποιοσδήποτε άλλος παίκτης».

Για τον Μάνταλο: «Με τον Πέτρο η ομάδα λειτουργούσε πολύ καλά. Έμαθε να λειτουργεί χωρίς τον Πέτρο. Αλλά αν τον είχαμε, θα ήταν πολύ καλύτερα. Μακάρι να γυρίσει σύντομα για το καλό του ίδιου και της ΑΕΚ. Φυσικά και τον περιμένω με ανοικτές αγκάλες».

Για τον Κλωναρίδη: «Νομίζω ότι ο Κλωναρίδης είναι καλός παίκτης που δεν του βγαίνει. Δεν μπορούμε σε τρεις διοργανώσεις να είναι πάντα οι ίδιοι έντεκα. Το πόσο ξεκούραστα μπήκε ο Λάζαρος θα ήταν αδύνατο να συμβεί αν ο συμπαίκτης του που έπαιξε στο πρώτο μέρος δεν είχε κουράσει αντιπάλους. Σήμερα συγκεκριμένα έδωσα συγχαρητήρια σε αυτούς που ξεκίνησα, ανεξάρτητά αν δεν τους βγήκε, έδωσαν τα πάντα να βοηθήσουν την ομάδα.

Το καλό β’ μέρος έχει σχέση με το πως κουράσαμε τον αντίπαλο στο α’ μέρος. Όσον αφορά για Κλωναρίδη, συμφωνούμε ότι έχει ταχύτητα, τεχνική, καλό σουτ, είναι παίκτης καλός. Έχει έναν φόβο που πρέπει ο ίδιος να νικήσει όταν μπαίνει στο γήπεδο. Αν ερχόταν εδώ οποιοσδήποτε προπονητής θα ξεκινούσε τον Κλωναρίδη στα ματς.

Νομίζω ότι μπορεί να κερδίσει αυτόν τον φόβο, να τον στηρίξει ο κόσμος να νιώσει πιο δυνατός και θα τα πάει καλύτερα. Θα ήταν καλό για την ΑΕΚ να έχει δείξει ο Κλωναρίδης αυτή την ποιότητα».

Για την Ξάνθη: «Όταν μια ομάδα έχει τόσο γρήγορα ένα ακόμα παιχνίδι, θα ήταν μεγάλο ρίσκο να έχω ξεκάθαρα στο μυαλό μου, ποια ενδεκάδα θα βάλω. Μετά από κάθε ματς, φοβάμαι να μιλήσω με τον γιατρό. Αυτό που έχω μάθει με τα χρόνια, είναι πως όταν έχεις συνεχόμενα παιχνίδια, πρέπει να περιμένεις μέχρι και την τελευταία στιγμή. Έχω μια ιδέα στο μυαλό μου.

Αλλά πρέπει να περιμένω μέχρι τελευταία στιγμή. Σ’ αυτό το πρόγραμμα, πρωταρχικό ρόλο παίζει η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη ανάμεσα στον προπονητή και τους παίκτες. Το ματς το κάνει περίπλοκο ότι παίξαμε χθες και σήμερα κάναμε μόνο αποφόρτιση και αύριο πρέπει να δώσω αποστολή. Τώρα πλέον, όλα τα ματς, είναι τελικοί.

Δεν θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αν κερδίσουμε την Ξάνθη. Αλλά ανάλογα με το αποτέλεσμα θα κάνουμε ένα βήμα προς τα μπρος ή προς τα πίσω. Ο χρόνος είναι πιεσμένος. Και όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη, θα κερδίσει».

Για Τσόσιτς και Μασούντ: «Ο Τσόσιτς δεν θα είναι έτοιμος για την Ξάνθη. Όταν ένας παίκτης έχει έναν τραυματισμό, μέχρι να επανέλθει πλήρως, χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα, για να μπει στο 100%. Ο Τσόσιτς δουλεύει δυνατά και πρέπει να υπάρξει κάποια στιγμή κάποια αρχή για να πάρει χρόνο. Ο Μασούντ αν ήταν το ματς με την Ξάνθη σήμερα, δεν θα ήταν έτοιμος. Γι’ αυτό και πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα