«Αν ταξιδέψετε στη Β. Κορέα να ετοιμάσετε την κηδεία σας»

10:18 17/1/2018 - Πηγή: iApopsi

«Αν ταξιδέψετε στη Β. Κορέα να ετοιμάσετε την κηδεία σας». Αυτό το μήνυμα έστειλε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ,που εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιώντας τους Αμερικανούς που θα αποφασίσουν να επισκεφθούν την χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν πως πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα, ακόμη και για έναν αιφνίδιο θάνατο.

Πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να τακτοποιήσουν

όλες τις εκκρεμότητες τους πριν αναχωρήσουν, ακόμη και την κηδεία τους.

Η ταξιδιωτική οδηγία εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλεύει ρητώς τους Αμερικανούς πολίτες να: «ετοιμάσουν τη διαθήκη τους» και να «συζητήσουν τα της κηδείας τους με τους αγαπημένους τους».

Οι Αμερικανοί πρέπει να λάβουν ειδική βίζα για να κάνουν το ταξίδι στην ασιατική χώρα «λόγω του αυξημένου κινδύνου σύλληψης και μακράς κράτησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Το καθεστώς της βίζας ισχύει από τον θάνατο του φοιτητή Όττο Γουόρμπιερ, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Βόρεια Κορέα και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών σε καταναγκαστικά έργα. Αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούνιο, όμως πέθανε λίγες μέρες μετά την έλευσή του στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα