Τι Νοέμβρης, τι Μάης: Καιρός για... μπάνια με 30άρια! (χάρτης)

του Νίκου Αβουκάτου

Με ανοιξιάτικες διαθέσεις μπήκε ο Νοέμβριος, αφού, τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, τα χαρακτηριστικά του καιρού δεν θα διαφέρουν και πολύ από αυτά τον μήνα Μάιο!

Το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας επικρατούν ασυνήθιστες για την εποχή καιρικές συνθήκες. Παράλληλα, μέχρι μέχρι την αρχή της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον φυσικό - μετεωρολόγο, Σταύρο Ντάφη, αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, απουσία βροχών και λίγες ομίχλες νωρίς το πρωί. Αυξημένες, βέβαια, θα είναι και οι συγκεντρώσεις

σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Χαρακτηριστικά, σήμερα, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά της χώρας αναμένεται να φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά, ιδίως σε περιοχές στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει και στους 31 βαθμούς!

Όπως εξηγεί ο ίδιος, στην ανατολική Ευρώπη επικρατούν υψηλές πιέσεις κάτι που δεν συνηθίζεται αυτή την περίοδο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην Ελλάδα να μην εκδηλώνονται βροχοπτώσεις και οι ώρες με ηλιοφάνεια να είναι πάνω από τον μέσο όρο.

Με αποχρώσεις του κίτρινου-πορτοκαλί είναι οι υψηλές πιέσεις και με πράσινο οι χαμηλές

Σύμφωνα με τον κ. Ντάφη, η μεταβολή του καιρού αναμένεται σταδιακά από το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο στον μετεωρολογικό ορίζοντα δεν διαφαίνονται σημαντικά καιρικά φαινόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα