Θεσσαλονίκη: Κανένας κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων από τη φωτιά σε ανακυκλωτική

Συνεχίζεται η διαδικασία κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε σε εταιρεία ανακυκλώσιμων υλικών στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Από τα ξημερώματα στην περιοχή βρίσκονται πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 12 άτομα προσωπικό, που επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, ενώ στο έργο συνδράμουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα των

δήμων Ωραιοκάστρου και Δέλτα και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Από τη φωτιά δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής όπως δηλώνουν οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, και Δέλτα, Ευθύμης Φωτόπουλος, οι οποίοι με δηλώσεις τους στο ΑΜΠΕ εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

«Η φωτιά συνεχίζεται και σήμερα, ωστόσο είναι περιορισμένη. Καίει παλιά υλικά ανακύκλωσης και συγκεκριμένα θρυμματισμένα ξύλα, γεγονός που σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση ρύπανσης. Το σημαντικό είναι πως περιορίστηκε άμεσα και δεν επεκτάθηκε σε γειτονικές εγκαταστάσεις», υποστήριξε ο κ. Γαβότσης.

Από την πλευρά του ο κ.Φωτόπουλος πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, γιατί οι ρύποι είναι χαμηλότεροι από το μισό του επιτρεπτού ορίου. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες με την πυροσβεστική υπηρεσία, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον δήμο Ωραιοκάστρου για να σβήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα η φωτιά».

Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, καθημερινά στη δυτική Θεσσαλονίκη γίνονται μετρήσεις των ρύπων και υπάρχουν σταθμοί μέτρησης σε Καλοχώρι, Διαβατά και Σίνδο.

«Δεν ξεπέρασε τα όρια ο δείκτης ατμοσφαιρικής ρύπανσης»

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει ο δείκτης αιωρούμενων σωματιδίων σύμφωνα με τον σταθμό παρακολούθησης ημερήσιων τιμών ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Σίνδου, παρά την πυρκαγιά που καίει από χθες στη ΒΙ.ΠΕ. εντός των ορίων του Δήμου Ωραιοκάστρου, ανακοίνωσε, εξάλλου, ο δήμος Δέλτα.

Οι ρύποι παρακολουθούνται διαρκώς από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου και ενημερώνονται οι πολίτες και οι αρμόδιες υπηρεσίες στην περίπτωση που υπάρχει υπέρβαση.

Σύμφωνα με τον δήμος, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δέλτα υπό το συντονισμό του Δημάρχου Ευθ. Φωτόπουλου, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο της πυρκαγιάς, για να συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής. Σήμερα ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το σημείο της πυρκαγιάς όπου ενημερώθηκε εκ νέου από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσταση και τις ανάγκες πυρόσβεσης.

«Είμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στο Δήμο Ωραιοκάστρου για να συνδράμουμε κι εμείς με τις δυνάμεις μας και σύμφωνα με τις οδηγίες που μας παρέχονται. Ευτυχώς, παρά την οσμή που διαχύθηκε σε ορισμένες περιοχές, οι ρύποι εξαρχής παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα, μιας και η πυρκαγιά ελέγχθηκε αμέσως και περιορίστηκε στο χώρο. Από χθες συνδράμουμε με μηχανήματα έργου και χώμα, το οποίο είναι απαραίτητο για την κατάσβεση, η οποία ελπίζω να γίνει το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα