Στο Μεξικό η φθηνότερη παραγωγή ηλιακής ενέργειας στον κόσμο

Το Υπουργείο Ενέργειας του Μεξικού ανακοίνωσε πρόσφατα τις εταιρείες που επιλέχθηκαν για την ολοκλήρωση νέων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και οι τιμές πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από αυτά τα έργα είναι οι χαμηλότερες στον κόσμο.

Η χαμηλότερη τιμή ορίστηκε λίγο χαμηλότερα από το προηγούμενο ρεκόρ της Σαουδικής Αραβίας, στα 1,77 σεντς του δολαρίου ανά κιλοβατώρα, και αναμένεται να συνεχίσει να μειώνεται ως το ένα σεντ ανά κιλοβατώρα το 2019 ή νωρίτερα. Στον τελευταίο γύρο υποβολής προσφορών, εγκρίθηκαν

15 προσφορές από οκτώ εταιρείες ηλιακής και αιολικής ενέργειας από διαφορετικές χώρες, όπως η Ιταλία, ο Καναδάς και η Ιαπωνία, ένδειξη της ταχέως αναπτυσσόμενης ενεργειακής αγοράς του Μεξικού.

Τα έργα καθαρής ενέργειας που εγκρίθηκαν αναμένεται να έχουν ξεκινήσει λειτουργία ως το 2020 και αποτελούν σημαντικό κομμάτι για την επίτευξη των στόχων της χώρας, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και των στόχων ειδικά για τη Βόρεια Αμερική όπως έχουν καθοριστεί από το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Το 2016, οι τρεις χώρες δεσμεύτηκαν να λαμβάνουν το 50% της ενέργειας τους από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2025. Ο Καναδάς βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει αυτό το στόχο, βασιζόμενος κυρίως στην υδροηλεκτρική ενέργεια, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υστερούν στη μετάβασή τους στην καθαρή ενέργεια.

Η επίτευξη φθηνής ηλιακής ενέργειας παρά τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Μεξικό, αποδεικνύει ότι είναι δυνατή η οικονομικά προσιτή ανανεώσιμη ενέργεια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα