Σάλος για την τροπολογία που στέλνει τα αδέσποτα σε δάση και... βράχια

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον φιλοζωικό κόσμο η τροπολογία που εισάγουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αποκάλυψε η Greenagenda.gr σχετικά με την εγκατάσταση κέντρων αδέσποτων ζώων σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ με τίτλο «Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και άλλες διατάξεις», που τίθεται σήμερα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αντιδράσεις εγείρονται και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η οργισμένη ανακοίνωση του Θέμη Δημητρακόπουλου, μέλους του Τμήματος Οικολογίας/Περιβάλλοντος του συγκυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος χαρακτηρίζει «απαράδεκτη, εντελώς αψυχολόγητη και εκτός τόπου και χρόνου» την τροπολογία που με «μία ακατανόητη, εχθρική διατύπωση που αντιμετωπίζει τους φιλόζωους και τα φιλοζωικά σωματεία περίπου ως αντικοινωνικά στοιχεία που μεταχειρίζονται ''παράνομα'' (;;) τα ζώα, δρομολογεί την ίδρυση και λειτουργία κέντρων περίθαλψης και διαμονής αδέσποτων ζώων σε δημόσιες ''δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις''».

«Να συλλαμβάνει, δηλαδή, ο κάθε άσχετος αδέσποτα σκυλιά και γατιά και να τα πηγαίνει εξορία στα, ποιος ξέρει πού, κατσάβραχα», προσθέτει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει:

«Η απαράδεκτη αυτή τροπολογία –που φέρει τις υπογραφές των 4 αρμόδιων υπουργών και αναπληρωτών υπουργών– μια τροπολογία που αντιβαίνει σε κάθε έννοια Δικαιωμάτων των Ζώων, πρέπει να αποσυρθεί πάραυτα.

» Η ζημιά που θα προκληθεί τόσο στα κάθε λογής αδέσποτα ζώα, όσο και στις σχέσεις της κυβέρνησης με το φιλοζωικό κίνημα της χώρας, αλλά και διεθνώς, θα είναι μεγάλη και ανεπανόρθωτη.

» Απορώντας για την τόση προχειρότητα και αδιαφορία των καθ' ύλην αρμοδίων, ζητώ και προσωπικά την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης αυτής τροπολογίας.

Θέμης Δημητρακόπουλος
μέλος του Τμήματος Οικολογίας/Περιβάλλλοντος ΣΥΡΙΖΑ»

«Υπογράφουν την καταδίκη των αδέσποτων»

Στο ίδιο, επιθετικό ύφος, ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, κάνοντας λόγο για τροπολογία που υπογράφει την καταδίκη των αδέσποτων ζώων.

«Ψηφίζεται νύχτα, ύπουλα και σκόπιμα από άλλο υπουργείο, το υπουργείο Περιβάλλοντος», συνεχίζει και ζητεί από τους υπογράφοντες υπουργούς κους Σταθάκη, Αποστόλου,Φάμελλο και Τσιρώνη «να αποσύρουν από την αυριανή (σ.σ. σημερινή) ψήφιση την συγκεκριμένη διάταξη που μας γυρίζει χρόνια πολλά πίσω».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία πρόκειται για «μια επαίσχυντη τροπολογία που επιτρέπει την λειτουργία χώρων μόνιμης διαμονής αδέσποτων ζώων σε βραχώδεις εκτάσεις και σε δάση με σκοπό "να τα προστατέψουν από τα παράνομα σωματεία και τους ιδιώτες"!».

«Ποτέ μέσα σε τόσες λίγες λέξεις δεν συμπεριελήφθη κάτι τόσο εφιαλτικό για τα ζώα.

» Η καταδίκη τους.

» Ρητορικά θα τους ρωτήσουμε, αν συναισθάνονται τι ακριβώς ψηφίζουν;

» Αν συνειδητοποιούν ότι δημιουργούν χώρους εξορίας των ζώων εν έτει 2018 σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

» Αν συνειδητοποιούν τις καταστροφικές συνέπειες αυτού που ανερυθρίαστα ψηφίζουν αύριο», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για «μια παράνομη τροπολογία, αντιφατική, αναποτελεσματική, κακογραμμένη και δυσφημιστική για τους φορείς της μέχρι τώρα άσκησης της αρμοδιότητας διαχείρισης των ζώων, δημιουργεί σύγχυση στον εφαρμοστή του νόμου και ως εκ τούτου αντισυνταγματική», προστίθεται και η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση σε απόσυρση της τροπολογίας «της ντροπής».

Greenagenda.gr newsroom

Keywords
Τυχαία Θέματα