Πιο «πράσινη» από ποτέ το 2016 η βιομηχανία ζυμαρικών «Μέλισσα»

του Δημήτρη Διαμαντίδη

Mείωση των πλαστικών αποβλήτων κατά 9,1%, των μη-ανακυκλώσιμων υλικών κατά 7,6% και σημαντική συρρίκνωση της κατανάλωσης νερού κατά 20%, πέτυχε το 2016 η βιομηχανία τροφίμων «Μέλισσα Κίκιζας», σύμφωνα με την έκθεση εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρείας.

Ακόμη, η εταιρεία ελάττωσε πέρσι κατά 3% την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά τόνο παραγωγής σε σχέση με το 2015, μείωσε κατά 4% την κατανάλωση φυσικού αερίου ανά τόνο παραγωγής και περιόρισε

την κατανάλωση καυσίμων κατά 2,9%.

Όπως επισημαίνει η επιχείρηση στην έκθεση εταιρικής υπευθυνότητας, «στόχος μας είναι όχι μόνο να μην επιβαρύνουμε το εύθραυστο οικοσύστημα του πλανήτη αλλά και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, εμπνέοντας με τη δράση μας και ευαισθητοποιώντας τους ανθρώπους μας. Προς αυτή την κατεύθυνση:

• Αντικαταστήσαμε τους συμβατικούς λαμπτήρες με λάμπες τεχνολογίας LED στα γραφεία της Αθήνας και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Λάρισας.
• Ανακυκλώνουμε σταθερά όλα τα χαρτοκιβώτια και άχρηστα σελοφάν, ελαχιστοποιώντας τα απόβλητα που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ.
• Τοποθετήσαμε κάδους ανακύκλωσης χαρτιού και πλαστικού στα γραφεία και τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις μας στην Αθήνα
και τη Λάρισα, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου.
• Εγκαταστήσαμε το 2015 στο εργοστάσιο νέο σύστημα βιολογικού καθαρισμού, αξίας 350.000 ευρώ, με αποτέλεσμα
το εξαγόμενο κατεργασμένο νερό να είναι κατάλληλο για πότισμα.
• Εκπαιδεύουμε τους αγρότες, μέσω του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας, στη σωστή και περιβαλλοντικά υπεύθυνη χρήση των λιπασμάτων και του νερού».

Στο πεδίο της ανακύκλωσης, η «Μέλισσα Κίκιζας» σημειώνει πως επιλέγει για τις συσκευασίες της 100% ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ όλα τα χαρτοκιβώτια για τα προιόντα της παράγονται από ανακυκλωμένο χαρτί.

Τέλος, στα γραφεία της εταιρείας αξιοποιείται αποκλειστικά ανακυκλώσιμη γραφική ύλη, μειώνοντας συνολικά κατά 30% τον όγκο των απορριμμάτων της επιχείρησης, που καταλήγουν σε ΧΥΤΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα