Πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στον Άλιμο με δωρεάν διανομή δεκάδων κάδων

Με το σύνθημα «Εμπρός, λοιπόν, φτιάχνουμε το δικό μας λίπασμα για δέντρα και λουλούδια, μειώνουμε τα έξοδα του Δήμου μας για την αποκομιδή και ταφή των απορριμμάτων και, γενικά, προστατεύουμε το περιβάλλον», ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης στον δήμο Αλίμου, με τη διανομή δεκάδων κάδων σε δημότες, δωρεάν.

Στη Δημοτική Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν», την Παρασκευή, έγινε η ενημέρωση των πολιτών και στον προαύλιο χώρο διανεμήθηκαν 150 κάδοι κομποστοποίησης, που είναι για κήπους.

Οι κάδοι δόθηκαν στους δημότες που είχαν κάνει τη σχετική αίτηση. Την Πέμπτη

θα δοθούν οι κάδοι που μπορούν να τοποθετηθούν για κομποστοποίηση σε μπαλκόνια και βεράντες.

Η Δημοτική Αρχή αισιοδοξεί να γίνει αγαπημένη συνήθεια των δημοτών, κάθε μορφή ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο Δήμος το 2016, τότε που μοιράστηκαν σχεδόν 500 κάδοι σε κατοίκους του Αλίμου, οι οποίοι είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την οικιακή κομποστοποίηση. Στην σύντομη ομιλία του, τόνισε ότι με την κάθε είδους ανακύκλωση – άρα και με την κομποστοποίηση – μειώνονται τα έξοδα του Δήμου για την αποκομιδή και ταφή των απορριμμάτων και αυτό είναι προς όφελος του Δήμου και επομένως των Δημοτών.

Είπε επίσης: «Είμαστε υπεύθυνοι για το περιβάλλον, υπεύθυνοι προς την νέα γενιά, η οποία δεν πρέπει να παραλάβει τον πλανήτη μας σε χειρότερη κατάσταση, από ότι τον βρήκαμε εμείς. Παράγουμε πολύ σκουπίδι. Στο λεκανοπέδιο καθόμαστε πάνω σε μία βόμβα η οποία σύντομα θα εκραγεί. Σε λίγο καιρό δεν θα ξέρουμε που να πάμε τα σκουπίδια μας».

Η γεωπόνος του Δήμου Αλίμου, Βάσω Τσορβά, ανέλυσε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους κάδους κομποστοποίησης, ρίχνοντας εκεί κάποια από τα καθημερινά οικιακά τους απορρίμματα (φλούδες φρούτων, λαχανικά, χόρτα, φύλλα, κλαδέματα, χαρτί γραφής, αυγοθήκες κ.α.), δημιουργώντας ένα πλούσιο λίπασμα, που όταν προστεθεί στις – κάθε είδους – καλλιέργειες, βελτιώνει την ποιότητα του εδάφους. «Πρόκειται για μια βιολογική διαδικασία που επιτελείται από μόνη της, χωρίς εμείς να καταβάλουμε κανέναν ιδιαίτερο κόπο. Αρκεί να τοποθετούμε στον κάδο, όλα μαζί τα κατάλληλα οικιακά μας απόβλητα, ώστε με την πάροδο του χρόνου να συντεθεί το λίπασμά μας», είπε.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στην γεωπόνο του Δήμου Αλίμου, Βάσω Τσορβά, στα τηλέφωνα 210-9810-445 και 210-9810-778 και να δείτε εδώ

Με πληροφορίες από vimaonline.gr και alimosonline.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα