«Κλιματική αλλαγή» το νέο μάθημα στα δημοτικά σχολεία της Ιταλίας

Η κλιματική αλλαγή είναι τόσο σημαντική, που στην Ιταλία ξεκινούν να διδάσκουν όχι μόνο τις βασικές αρχές της, αλλά και όλες τις λεπτομέρειες στα σχολεία. Την ανακοίνωση έκανε την Τρίτη ο υπουργός Παιδείας Λορέντζο Φιοραμόντι, ο οποίος είναι γνωστός για την «πράσινη» πολιτική του: «από τον Σεπτέμβριο οι μαθητές θα έχουν υποχρεωτικά μία ώρα διδασκαλίας την εβδομάδα για την κλιματική αλλαγή και τους τρόπους βιώσιμης ανάπτυξης», είπε.

Ο υπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει

το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιταλίας το πρώτο στον κόσμο που βάζει τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα στον πυρήνα όλων όσων διδασκόμαστε στα σχολεία. «Γεωγραφία, μαθηματικά και φυσική θα διδάσκονται υπό το πρίσμα της αειφόρου ανάπτυξης», πρόσθεσε ο ίδιος όπως γράφουν οι Times του Λονδίνου.

Ο υπουργός Παιδείας της Ιταλίας είναι τόσο υπέρμαχος της πράσινης πολιτικής, που τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δεχθεί σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση, όταν ενθάρρυνε τους μαθητές να μην πάνε μία μέρα στο σχολείο και να λάβουν μέρος στις διαμαρτυρίες που γίνονταν για το κλίμα.

«Εχω ζητήσει από τα σχολεία να θεωρήσουν δικαιολογημένες τις απουσίες των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην παγκόσμια κινητοποίηση κατά της κλιματικής αλλαγής», είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Facebook.

Σύμφωνα με το Protagon.gr, ο ιταλός υπουργός είχε κρίνει πώς η πορεία για το κλίμα είναι αναγκαία για το μέλλον των μαθητών, το οποίο «απειλείται από την περιβαλλοντική καταστροφή και ένα μη βιώσιμο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης».

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το σχολικό έτος 2020 – 2021.

Keywords
Τυχαία Θέματα