Καρέτα βρέθηκε σε παραλία της Νάξου με τομή 5 εκατοστών στον λαιμό της (φωτο)

Ένα δυσάρεστο θέαμα αντίκρισαν οι άνθρωποι του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, όταν ενημερώθηκαν από περαστικό για μια θαλάσσια χελώνα που είχε βγει στην παραλία του Αγίου Προκοπίου.

Η ενήλικη αρσενική καρέτα καρέτα εντοπίστηκε «στην ακτογραμμή και τη μεταφέραμε στην παραλία». «Η χελώνα φαινόταν ζωντανή, αλλά κατά τον έλεγχο ήταν σε ημιθανή κατάσταση ή είχε επιθανάτιες αντιδράσεις. Αφού επιβεβαιώσαμε τον θάνατό της, σε λεπτομερέστερο έλεγχο διαπιστώσαμε μια τομή 5 εκατοστών στο λαιμό της από την οποία έτρεχε ακόμη αίμα...», αναφέρεται

-μεταξύ άλλων- στην ανάρτηση του συλλόγου στο Facebook, όπου δημοσιεύτηκε και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Η χελώνα δεν άντεξε και πέθανε. Η τομή από «τέμνον όργανο στον λαιμό», όπως αναφέρει η νεκροψία και σύμφωνα με την ιστοσελίδα naxospress.gr, έκανε... τη δουλειά της.

Στην ανάρτησή του, ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ενώ πιστεύαμε ότι τέτοιες απάνθρωπες ενέργειες δεν θα επαναληφθούν στο νησί μας, μια "ανακάλυψη" την προηγούμενη Κυριακή ήρθε να μας διαψεύσει και να μας θυμίσει ότι οι εγκληματίες συνεχίζουν να δρουν κατά αυτόν τον τρόπο στις θάλασσες μας.

Συγκεκριμένα την Κυριακή το μεσημέρι λάβαμε κλήση για εκθαλασσωμένη χελώνα στη παραλία του Αγίου Προκοπίου, σπεύσαμε άμεσα στο σημείο ειδοποιώντας ταυτόχρονα και το Λιμεναρχείο Νάξου.

Εντοπίσαμε μια ενήλικη αρσενική Καρέτα καρέτα στην ακτογραμμή και την μεταφέραμε στην παραλία. Η χελώνα φαινόταν ζωντανή αλλά κατά τον έλεγχο ήταν σε ημιθανή κατάσταση ή είχε επιθανάτιες αντιδράσεις. Αφού επιβεβαιώσαμε το θάνατο της , σε λεπτομερέστερο έλεγχο διαπιστώσαμε μια τομή 5 εκατοστών στο λαιμό της από την οποία έτρεχε ακόμη αίμα.

Κατόπιν στο σημείο έφτασε το λιμενικό και κτηνίατροι της περιφέρειας και προβήκαμε σε νεκροψία όπου και διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος της προήλθε από τέμνον όργανο στην περιοχή του λαιμού.

Αφήνουμε τις αρμόδιες Αρχές και τη Δικαιοσύνη να πράξουν τα περαιτέρω νόμιμα και ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία χελώνα και να μην επαναληφθούν γεγονότα προηγούμενων ετών...».

Keywords
Τυχαία Θέματα