Φεστιβάλ Ανακύκλωσης: Χειροκατασκευές νηπίων για βέλτιστη χρήση του βρόχινου νερού (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

«Όταν σπαταλάμε το νερό ο πλανήτης μας δακρύζει», «Σκουπίδια στον βυθό. Προσοχή κίνδυνος!». Αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα που έγραψαν στις εικαστικές δραστηριότητές τους τα νήπια παιδικών σταθμών της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους παρουσιάστηκε σε έκθεση στο 5ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης που διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Στο

stand της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.» οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν με την έκθεση δραστηριοτήτων με θέμα το νερό και το διαδραστικό Εργαστήριο «Σταγόνα, σταγόνα γεμίζω τις γνώσεις μου για το νερό», στο πλαίσιο του έργου Interreg Greece-Bulgaria «BestU – Best water Use» για τη βελτίωση της διαχείριση των υδατικών πόρων.

«Στόχος του έργου αποτελεί η προώθηση των καινοτόμων τεχνολογιών για την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος, την αποτελεσματική χρήση των υδάτινων πόρων και την προστασία του εδάφους», επισήμανε η Νατάσα Ριζοπούλου, εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής.

Η προσπάθεια των νηπίων ήταν το αποτέλεσμα σεμιναρίου που έγινε για τη διαχείριση του νερού σε συνεργασία με Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων, Θέρμης, Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Πυλαίας - Χορτιάτη. Η διάρκειά του ήταν περίπου δύο μήνες.

Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν με τις ζωγραφιές των μικρών. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης και ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κώστας Γιουτίκας.

Κατά την τελετή βράβευσης της πιλοτικής δράσης με τίτλο «Στους παιδικούς του δήμου μας βρέχει δράσεις για το νερό» δόθηκαν έπαινοι στα μικρά παιδιά.

«Το σεμινάριο παρείχε στη νέα γενιά περιβαλλοντική εκπαίδευση για την αειφορική διαχείριση του νερού και τη βέλτιστη χρήση του», σημείωσε η κ. Ριζοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα