Επενδυεί σε ΑΠΕ η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ

Στο πεδίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επεκτείνει τις δραστηριότητές της η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ειδικότερα, η πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου (ΑΣ Βόλου), έκανε αποδεκτή ομόφωνα την εισήγηση του προέδρου του ΑΣ Βόλου, Νικήτα Πρίντζου, για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 500KW, συνολικού κόστους 600.000 ευρώ.

Για την επένδυση θα αξιοποιηθούν σχετικές ευεργετικές διατάξεις του νόμου, σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικού

ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με συμψηφισμό της ίδιας κατανάλωσης ρεύματος.

Η επένδυση θα κατασκευασθεί στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, θα είναι επιδοτούμενη σε ποσοστό 50% και το υπολειπόμενο ποσό της θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια του συνεταιρισμού και χωρίς δανεισμό.

Το φωτοβολταϊκό πάρκου θα έχει ολοκληρωθεί εντός τετραμήνου και θα έχει αποσβεστεί εντός διετίας.

Η ΕΒΟΛ παράλληλα ολοκλήρωσε την εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή και εμφιάλωση γάλακτος χρονικής διάρκειας 18 ημερών. Το γάλα αυτό είναι ένα νέο προϊόν, το οποίο θα βγάλει στην αγορά η ΕΒΟΛ και θα καλύψει τις αγορές σχεδόν όλης της ελληνικής επικράτειας, ιδιαίτερα δε των νησιωτικών περιοχών.

Η γαλακτοβιομηχανία αυξάνει έτσι τους κωδικούς των προϊόντων της στους 58, στοχεύοντας σε ακόμη μεγαλύτερη κάλυψη της αγοράς κυρίως με επίκεντρο τα νησιά του Αιγαίου.

Τα οικονομικά μεγέθη της ΕΒΟΛ ήταν θετικά για το 2017, καθώς ο τζίρος της ανήλθε στα 18 εκατ. ευρώ και τα κέρδη της στα 2 εκατ. ευρώ.

Επί της ουσίας, η ΕΒΟΛ τα τελευταία χρόνια παρόλη την κρίση στην αγορά κατορθώνει να καταγράφει ετησίως αύξηση εσόδων και κατ’ επέκταση κερδών της τάξης του 10%.

Keywords
Τυχαία Θέματα