Εντός του 2020 θα τεθεί σε λειτουργία το Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο του ΥΠΕΝ

Το Πράσινο Ταμείο,  ενέκρινε ποσό 490.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση του νέου  Ηλεκτρονικού Περιβαλλοντικού Μητρώου  του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το νέο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο θα αποτελεί μια νέα, ολοκληρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων για περιβαλλοντικές μελέτες. Στόχος είναι να επιταχύνει την εξυπηρέτηση όλων των αιτήσεων για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Ταυτόχρονα, θα λειτουργεί και τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης (helpdesk).

Η νέα

πλατφόρμα, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία εντός του 2020, θα φιλοξενηθεί στο G Cloud, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και θα εφαρμόσει όλες τις σύγχρονες τεχνικές ασφαλείας. Εξασφαλίζεται, έτσι, ένα σημαντικό εργαλείο για τη στήριξη των επενδύσεων στη χώρα μας, αλλά και της βιώσιμης πράσινης ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι από τη Δευτέρα 2/12/2019 έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτημάτων για τα προγράμματα i) ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2019-2020 για όλους τους Δήμους της χώρας και ii) ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Όλες τις λεπτομέρειες των προσκλήσεων, καθώς και χρήσιμοι οδηγοί βρίσκονται στους συνδέσμους:

http://www.prasinotameio.gr/index.php/el/anakoinoseis/proskliseisis/396-astiki-2019http://www.prasinotameio.gr/index.php/el/anakoinoseis/proskliseisis/395-inovaction2019

Keywords
Τυχαία Θέματα