Έκτακτη σύσκεψη για τη ρύπανση λόγω πυρκαγιάς σε εργοστάσιο μπαταριών στην Ξάνθη (vid)

Η ατμοσφαιρική επιβάρυνση στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης εξαιτίας της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο μπαταριών θα εξεταστεί μεταξύ άλλων στην έκτακτη σύσκεψη που θα γίνει σε λίγη ώρα, με την παρουσία πανεπιστημιακών, ειδικών σε θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας του αέρα.

Πυροσβεστική δυνάμεις από όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιχειρούν αυτή την ώρα στο Όλβιο της Ξάνθης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών της Sunlight.

Το έργο της κατάσβεσης

δυσχεραίνουν τα εύφλεκτα υλικά που βρίσκονται στο φλεγόμενο κεντρικό κτίριο του εργοστασίου, προκαλώντας κατά διαστήματα μικρές εκρήξεις, όπως επίσης οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι πνέουν στην περιοχή. Ο ουρανός στην περιοχή έχει μαυρίσει από τους καπνούς που είναι ορατοί σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και για αυτό το λόγο οι Αρχές συστήνουν στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν προληπτικά από τις οικίες τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα.
Η φωτιά κατακαίει πλαστικά, βιομηχανικές μπαταρίες, υλικά μπαταριών και άλλα παρόμοια υλικά, τα οποία είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων.

Σύμφωνα με το xanthi2,gr από το χώρο της πυρκαγιάς, λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου, η Αστυνομία αποφάσισε την εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στην πορεία του καπνού.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου . Δυνάμεις της αστυνομίας και του Δήμου Τοπείρου καλούν τους κατοίκους είτε να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα είτε να κλέίσουν πόρτες-παράθυρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εργαζόμενος από το προσωπικό που υπήρχε μέσα στο εργοστάσιο έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Ξάνθης με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του.

Πηγή: xanthi2,gr

Keywords
Τυχαία Θέματα