Δύο προσκλήσεις με 15 εκατ. ευρώ για την αλιεία

Εκδόθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας (ΕΥΔ ΕΠΑλΘ) δύο Προσκλήσεις στο πλαίσιο του Μέτρου 6.6.1 «Έλεγχος κι Επιβολή», προϋπολογισμού 9.500.000€ και 5.500.000€ αντίστοιχα, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων.

Η πρώτη έχει δυνητικό δικαιούχο την Ενιαία Αρχή Ελέγχου, η οποία ανήκει στη Γενική Δ/νση Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και η δεύτερη τις αρμόδιες για τον έλεγχο της αλιείας Δ/νσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι Προσκλήσεις

αφορούν σε δράσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση του εθνικού συστήματος ελέγχου της αλιείας και τη συμμόρφωσή του με τις διατάξεις του κοινοτικού συστήματος ελέγχου και επιβολής.

Το προκαθορισμένο χρονικό διάστημα υποβολής αιτημάτων χρηματοδότησης είναι από τις 15 Μαρτίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η χρηματοδότηση των εν λόγω δράσεων που αποσκοπούν στην ικανοποίηση των ενωσιακών στόχων όπως αυτοί τίθενται σε βασικά νομικά κείμενα, αρχής γενομένης της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ), αποτελεί βασικό στόχο του ΕΠΑλΘ και σηματοδοτεί την πρόοδο στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας μας, ώστε να καταστεί δυνατή η βιώσιμη εκμετάλλευση των έμβιων υδρόβιων πόρων μέσω της κάλυψης όλων των πτυχών της πολιτικής για την αλιεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα