Ανάβυσσος: Κατεδαφίζεται beach bar για το οποίο εκκρεμούσαν αποφάσεις 20 χρόνια (φωτο)

Ξεκίνησε χθες η κατεδάφιση των πρώτων αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εφαρμόζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων στην Αττική.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από το beach bar ξενοδοχείου (47ο χλμ

Αθηνών-Σουνίου), που βρισκόταν εντός του αιγιαλού, για το οποίο εκκρεμούσαν πάνω από 20 χρόνια (!) τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης από την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής. Μεταξύ άλλων κατεδαφίζονται κατασκευές από ξύλο ή μπετό (στέγαστρα, αποδυτήρια, διάδρομος, τουαλέτες, δάπεδο με ψαθωτό στέγαστρο κ.ά.) καθώς και παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον του αιγιαλού. Σε όλη τη διαδικασία ήταν παρών εισαγγελέας, πιστοποιώντας ότι όλες οι πράξεις κατεδάφισης είναι απόλυτα σύμφωνες με το περιεχόμενο των πρωτοκόλλων, αναφέρει το ΥΠΕΝ στην ενημέρωσή του.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα και πιθανότατα θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες κατεδαφίσεις, που έχουν ανατεθεί στον εργολάβο που μειοδότησε στον πρόσφατο σχετικό διαγωνισμό, οι οποίες αφορούν σε αυθαίρετες κατασκευές (κτίσματα, περιφράξεις, προβλήτες, στέγαστρα κλπ) στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών-Σουνίου και σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις στους δήμους Σαρωνίδας, Κρωπίας και Λαυρεωτικής.

Δείτε φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα