Bravo 2018: Βραβείο στον πολιτιστικό σύλλογο «H Σκιάθος» για την πράσινη δράση του

Ο Πολιστικός Σύλλογος ‘H Σκιάθος’ έλαβε το βραβείο, στα “Bravo 2018”, για τη δράση “Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή”, που διακρίθηκε στον Πυλώνα “Bravo Environment”, η οποία συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στις 59 υποψηφιότητες της Κοινωνίας των Πολιτών που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία μέσα από τη διαδικασία Διαλόγου του Θεσμού, με τη συμμετοχή 9.250 Ενεργών Πολιτών και 130 Κοινωνικών Εταίρων που συμμετείχαν στις Επιτροπές Αξιολόγησης.

Ο

Θεσμός BRAVO, που εδώ και 9 χρόνια υλοποιείται από το QualityNet Foundation, αναπτύσσει έναν ετήσιο κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν οι Επιχειρήσεις, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Κοινωνία Πολιτών. Όλοι οι οργανισμοί που συμμετέχουν στο BRAVO αποτελούν τους «Πρεσβευτές Βιώσιμης Ανάπτυξης», μίας φιλοσοφίας που υποστηρίζει ένα βιώσιμο μέλλον, και οι οποίοι με τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο.

Φέτος, ο θεσμός BRAVO συνδέεται με την Agenda 2030, συνδέοντας ουσιαστικά και όλες τις συμμετέχουσες πρωτοβουλίες με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, αλλά και παρουσιάζοντας τους στόχους αυτούς που είχαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Αυτοί αφορούσαν στις Βιώσιμες Πόλεις & Κοινότητες (Στόχος 11), την Καλή Υγεία & Ευημερία (Στόχος 3), την Ποιοτική Εκπαίδευση (Στόχος 4), τις Λιγότερες Ανισότητες (Στόχος 10) και τη Δράση για το Κλίμα (Στόχος 13), δίνοντας η κάθε ομάδα τη δική της προτεραιότητα.

Το βραβείο παρέλαβε ο Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, από τον Κώστα Αγοραστό Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Tο βραβείο ανήκει στους εκατοντάδες εθελοντές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, μέλη συλλόγων και φορέων, εκπροσώπους τοπικών αρχών, επιχειρηματίες, που με την ενεργό συμμετοχή τους, καθιέρωσαν τη δράση και έγιναν το παράδειγμα της χώρας, για την οργάνωση και υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων, όπως το Let’s do it Greece.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης και Ενέργειας & Περιβάλλοντος, και υποστηρίχθηκε από το ΣΕΒ και το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το ΕΒΕΑ, την ΕΝΠΕ, με τη συμμετοχή των: Γιώργου Δημαρά Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστα Αγοραστού, προέδρου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Γιώργου Πατούλη, Προέδρου ΚΕΔΕ, Ευθύμιου Λέκκα καθηγητή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σίμου Αναστασόπουλου, προέδρου Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιώργου Βερνίκου, προέδρου Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, Κωνσταντίνου Καρτάλη, καθηγητή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λόη Λαμπριανίδη, γενικού γραμματέα Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Πηνελόπης Παγώνη, ανώτερης διευθύντριας Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, Ευτύχιου Σαρτζετάκη, καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλους Επιτροπής Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος και Νίκου Χαραλαμπίδη, γενικού διευθυντή Greenpeace.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Μαρίνα Χρυσοβελώνη Υφυπουργός Εσωτερικών, ο Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, και αναπληρωτής τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, η Βούλα Πατουλίδου αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγων των Απανταχού Σκιαθιτών.

Η δράση “Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή”, διοργανώνεται αδιάλειπτα τα τελευταία δεκατρία χρόνια, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Η Σκιάθος”, με τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας όλων των βαθμίδων, Συλλόγων, Φορέων, Αρχών και την υποστήριξη του Δήμου. Η διάρκεια της δράσης είναι μια εβδομάδα, στο διάστημα της οποίας πραγματοποιούνται καθαρισμοί σε 15 περιοχές, παραλίες και όχι μόνο, από όπου απομακρύνονται κατά μέσο όρο ετησίως δέκα τόνοι απορριμμάτων, παράλληλα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα και ημερίδες, με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.

«Τόσο η συμμετοχή όσο και το αποτέλεσμα της δράσης, δεν μπορεί παρά να κάνει υπερήφανη την τοπική κοινωνία της Σκιάθου, ως μια ευαισθητοποιημένη κοινωνία που ανταποκρίνεται σε οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις, συμπράττοντας μ’ αυτό τον τρόπο σε μία κοινή προσπάθεια προστασίας της μοναδικής φύσης της Σκιάθου», καταλήγει ο Σύλλογος.

Keywords
Τυχαία Θέματα