Το κλειδί της πολιτικής μακροζωίας του Evo Morales

Γιατί έχει επιβιώσει στην προεδρία περισσότερο από άλλους αριστερούς Λατινοαμερικάνους ηγέτες 16/02/2018 Santiago Anria και Evelyne Huber Περίληψη:

Ο Μοράλες κατάφερε να παραμείνει στην εξουσία χάρη στις συνεχιζόμενες ισχυρές οικονομικές επιδόσεις και την σημαντική πρόοδο στην αναδιανομή του εισοδήματος και της ισχύος. Αυτό έχει μέχρι στιγμής αποτρέψει την εμφάνιση σημαντικών εκλογικών προκλήσεων από την αριστερά ή την αντιπολίτευση. Παρόμοιες τάσεις ευθύνονται για τη μακροζωία των αριστερών κομμάτων στο Εκουαδόρ και την Ουρουγουάη, ενώ η αντίθετη δυναμική ήταν υπεύθυνη για την ήττα της αριστεράς στην Αργεντινή και την Χιλή.

Λίγο περισσότερο από μια δεκαετία πριν, φαινόταν σαν η πολιτική αριστερά να σάρωνε την Λατινική Αμερική. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κυριάρχησε στην περιφερειακή σκηνή, ενώ αριστεροί πρόεδροι ανέβηκαν στην εξουσία σε πολλές χώρες, από το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα μέχρι την Αργεντινή και την Χιλή. Αλλά τώρα φαίνεται να υπάρχει μια επιστροφή [3] προς την αντίθετη κατεύθυνση, καθώς οι ηγέτες και τα κόμματα έχουν νικηθεί σε αρκετές χώρες και η Βενεζουέλα [4] διολίσθησε στον αυταρχισμό και στο χάος προς το να γίνει αποτυχημένο κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Foreign Affairs