Η πιο δύσκολη δουλειά της Christine Lagarde δεν είναι στα καθήκοντά της

Η αναβίωση της οικονομίας της Ευρώπης θα χρειαστεί περισσότερα από μια νομισματική πολιτική 06/11/2019 Erik Jones Περίληψη:

Η πραγματική πολιτική μάχη είναι στην δημοσιονομική πλευρά. Αλλά για να κερδίσει αυτή τη μάχη, ο πρόεδρος της ΕΚΤ πρέπει να κερδίσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, συμφιλιώνοντας τα συμφέροντα οικονομιών τόσο διαφορετικών όσο εκείνα της Γερμανίας και της Ελλάδας, ένα κατόρθωμα που είναι ευκολότερο να λέγεται παρά να γίνεται.

Ο

Mario Draghi έγινε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) όταν η οικονομική κρίση είχε φθάσει στο χειρότερο σημείο της [1]. Τότε, υποσχέθηκε να κάνει «ό,τι χρειαστεί» [2] για να διαφυλάξει το ευρώ από την κατάρρευση. Οκτώ χρόνια αργότερα, ο Draghi έφτασε στο τέλος της θητείας του, η οποία από τις περισσότερες πλευρές μπορεί να κριθεί ως επιτυχής. Εκείνος σταθεροποίησε τις ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές αγορές και επέκτεινε την εργαλειοθήκη της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας. Ακόμη και οι επικριτές του Draghi παραδέχονται ότι τα κατάφερε καλύτερα από όσο φανταζόταν ο καθένας.

Keywords
Τυχαία Θέματα