Ξεπέρασαν τις 1.000 οι κλήσεις με αιτήματα κοινωνικής φύσεως στο 1110 της Περιφέρειας Αττικής

Μεγάλη συνεχίζει να είναι η ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να λειτουργήσει το τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο 1110, μέσω του οποίου οι πολίτες, εντελώς δωρεάν, μπορούν να παίρνουν πληροφορίες για ιατρικά θέματα, αλλά και να επισημαίνουν ανάγκες που υπάρχουν, λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Ειδικότερασε ό,τι αφορά στα κοινωνικά αιτήματα,οι κλήσεις πολιτών από Δήμους της Αττικήςμέχρι και σήμερα έχουν ξεπεράσει τις1.000. Ειδικότερα καταγράφηκανσυνολικά 1.063 αιτήματα από 57 Δήμους τηςΑττικής.

Το 57% των πολιτών

που κάλεσαν ήταν γυναίκες και το 43% άνδρες. Σε ό,τι αφορά τα ηλικιακά ποσοστά, το 30% ήταν από 18-39 ετών,το 28% από 40-59 ετών, το 31% από 60-79, ενώ το 11% άνω των 80 ετών.

Τα αιτήματα που καταγράφηκαν ήταν σε ποσοστό 32% για Φάρμακα και Υγειονομικό Υλικό και 65% για Τρόφιμα και Γενικό υλικό.

Το μεγαλύτερο ποσοστό και συγκεκριμένα το 25% των πολιτών που κάλεσαν ήταν από τον Δήμο Αθηναίων και ακολουθούν 19% από τον Δήμο Φυλής, 8% από τον Δήμο Ασπροπύργου, 4,7% από τον Δήμο Ιλίου, 4,3% από τον Δήμο Αχαρνών, 2,4 % από τους Δήμους Πειραιώς και Καλλιθέας, 2% από τον Δήμο Μεγαρέων.

Νασημειωθεί ότι όλοι οι Δήμοι είναιενήμεροι και έχουν αναθέσει τηπαρακολούθηση των αιτημάτων πουστέλνονται από το τηλεφωνικό κέντροστην αρμόδια κοινωνική τους υπηρεσία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιώργος Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Με καινοτόμες δράσεις και παρεμβάσεις ενισχύουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες πολιτών. Όλοι μαζί με ενότητα και αλληλεγγύη θα ξεπεράσουμε τη δοκιμασία και θα κερδίσουμε την εθνική μάχη».

Τα αιτήματα που καταγράφηκαν είναι από τους εξής Δήμους:


ΑΓΙΑΣΒΑΡΒΑΡΑΣΑΓΙΑΣΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣΑΓΙΟΥΔΗΜΗΤΡΙΟΥΑΓΙΩΝΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥΑΘΗΝΑΙΩΝΑΙΓΑΛΕΩΑΛΙΜΟΥΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥΑΧΑΡΝΩΝΒΑΡΗΣΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝΒΥΡΩΝΑΓΑΛΑΤΣΙΟΥΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΔΑΦΝΗΣΥΜΗΤΤΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣΕΛΛΗΝΙΚΟΥΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣΖΩΓΡΑΦΟΥΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣΗΡΑΚΛΕΙΟΥΙΛΙΟΥΚΑΛΛΙΘΕΑΣΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΚΗΦΙΣΙΑΣΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣΜΑΝΔΡΑΣΜΑΡΑΘΩΝΑΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥΜΕΣΟΓΑΙΑΣΜΕΓΑΡΕΩΝΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΜΟΣΧΑΤΟΥΤΑΥΡΟΥΝΕΑΣΙΩΝΙΑΣΝΕΑΣΣΜΥΡΝΗΣΝΕΑΣΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣΝΙΚΑΙAΣ
ΠΑΙΑΝΙΑΣΠΑΛΑΙΟΥΦΑΛΗΡΟΥΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΠΑΓΟΥΧΟΛΑΡΓΟΥΠΕΙΡΑΙΩΣΠΕΝΤΕΛΗΣΠΕΡΑΜΑΤΟΣΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΕΥΚΗΣΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣΡΑΦΗΝΑΣΠΙΚΕΡΜΙΟΥΣΑΛΑΜΙΝΑΣΣΑΡΩΝΙΚΟΥΣΠΑΤΩΝΑΡΤΕΜΙΔΟΣΦΙΛΟΘΕΗΣΨΥΧΙΚΟΥ
ΦΥΛΗΣΧΑΙΔΑΡΙΟΥΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΩΡΩΠΟΥ

The post Ξεπέρασαν τις 1.000 οι κλήσεις με αιτήματα κοινωνικής φύσεως στο 1110 της Περιφέρειας Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα