Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης έναντι της Covid-19 έχουν αναγκάσει το σύνολο των Δήμων τους Βόρειου Τομέα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940:

Κυριακή 25η Οκτωβρίου 2020

Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 25ης μέχρι την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Δευτέρα 26η Οκτωβρίου 2020

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και τραπεζών.

Τετάρτη 28ης Οκτωβρίου 2020

7.00: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.
8.00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.
10.00: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.
10.30: Επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της κεντρικής πλατείας Αγίας Παρασκευής και κατάθεση στεφάνου*

Τήρηση ενός λεπτού σιγής-ανάκρουση Εθνικού ύμνου.

18.30: Επίσημη υποστολή της σημαίας.

*Λόγω έξαρσης του κορωνοϊού την παρούσα περίοδο και σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. (αριθμ. 67269/13.10.2020), ο δήμαρχος παρουσία των επικεφαλής των παρατάξεων, θα καταθέσει στεφάνι, εκπροσωπώντας τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και όλους τους συλλόγους και φορείς του Δήμου.

Επιπροσθέτως, η διοίκηση ενημερώνει για τις εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου στα σχολεία του Δήμου για φέτος.

Προ συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή αναφέρει:

Ενόψει 28ης Οκτωβρίου, όσον αφορά τις σχολικές μονάδες του Δήμου Αγίας Παρασκευής, σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι εκδηλώσεις:

Δοξολογία στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στις 10:00. Eντός της εκκλησίας θα παρίσταται μόνο οι σημαιοφόροι, φορώντας απαραίτητα μάσκες. Οι παραστάτες θα παραμείνουν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας φορώντας μάσκες.Μετά το πέρας της δοξολογίας θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου από τον δήμαρχο ο οποίος θα εκπροσωπεί όλους τους συλλόγους και φορείς του Δήμου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα στο σύνολο της επικράτειας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.

The post Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Αγίας Παρασκευής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords