Τα «Χριστούγεννα του τεμπέλη» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Π. Ψυχικό

Μια χριστουγεννιάτικη αφηγηματική παράσταση για μεγάλους και μικρούς (από 10 ετών) περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 στις 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου (Δρόση 2 και Δροσίνη, Παλαιό Ψυχικό).

Πρόκειται για μια αφηγηματική – θεατρική παράσταση, με πολύ τραγούδι και μουσική, εμπνευσμένη από το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Χριστούγεννα του τεμπέλη».

Είσοδος δωρεάν με κράτηση θέσεων (τηλ. 210 6745135).

Λίγα λόγια για την παράσταση

Αφήγηση: Σμαράγδα Αποστολάτου,

Αγγελική Γκόγκου, Ανεζούλα Κατσιμπίρη

Μουσική: Λάουρα Πετρικόλα, πλήκτρα και ακορντεόν

Διάρκεια παράστασης: περίπου 75 λεπτά

Παραμονές Χριστουγέννων ήτανε. Κι ο μάστρο-Παύλος ο Πισκολέτος, διωγμένος από τη γυναίκα του, δαρμένος από τον κουνιάδο του, μαλωμένος με τη σπιτονοικοκυρά του, φασκελωμένος από τον μικρό του τον γιο, κάλλιο το ΄χε να ξεχριστουγεννιάσει στο καπηλειό παρά να γυρίσει πίσω στο σπιτικό του. Δίχως γαλόπουλο και δίχως πεσκέσια γιορτάρικα. Δεν ήταν, μονάχα, πως δεν είχε παράδες. Τεμπέλης ήτανε…! Σαν τον Παλούκα τον Γιάννη. Που, καθώς δεν είχε πώς να μεθύσει και να γιορτάσει εκείνες τις χρονιάρες μέρες, τρύπωσε στης Κοκκώνας το σπίτι. Εκεί που, μήτε παπάς θυμιάτιζε, μήτε και άνθρωπος κανείς, κόταγε να περάσει. Κι ως, άλλος καλικάντζαρος, άρπαζε τους παράδες από τα παιδιά και ύστερα, γελούσε! Όμως, στο τέλος… Στο τέλος, η αχλάδα, πάντα την έχει πίσω την ουρά!

The post Τα «Χριστούγεννα του τεμπέλη» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου στο Π. Ψυχικό appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα